UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Vaararrangement Vincent van Gogh Experience Den Haag
Tekening van Vincent van Gogh van de Herengracht in Den Haag.
Tekening van Vincent van Gogh van de Herengracht in Den Haag.


De Vincent van Gogh Experience Den Haag heeft samen met de rondvaart de Ooievaart een mooi arrangement samengesteld. U kunt vanaf 29 april een vaartocht combineren met een bezoek aan de pop-up tentoonstelling in het Buitenmuseum. Wij vertellen het verhaal van de kunstenaar en de mens Van Gogh, die in Den Haag werd gevormd en een onwrikbare band met de hofstad had', aldus Wimmie Hofstra, voorzitter van de Vincent van Gogh Experience Den Haag.

De tocht gaat langs een groot aantal plekken waar de kunstenaar geweest is. Ruim zes jaar woonde en werkte hij in deze stad. Als 16-jarige kunsthandelaar in opleiding maakte hij hier kennis met de wereld van de kunst. Later wortelde en groeideVan Gogh als beginnend kunstenaar nog meer in het Haagse stadsleven. Met brieven, aquarellen, tekeningen en zijn eerste schilderijen in de (virtuele) hand beleven we het Den Haag van Vincent van Gogh.

WOONHUIS VAN GOGH

In het Jan van Goyenhuis van het Buitenmuseum is de pop-up tentoonstelling over Vincent van Gogh in Den Haag te zien. U wordt in het woonhuis van één van de beroemdste landschapschilders van de Gouden Eeuw in een huiselijke sfeer ontvangen en doet een stap terug in de tijd en waant u zich in de meest roemruchte periode. Voor Van Gogh was deze buurt een belangrijke inspiratiebron. De schaduwkant van de Haagse industrialisatie met haar vervuilende fabrieken, arbeiders, wezen en liefdadigheidsinstellingen werden door hem vereeuwigd. Ook woonde Vincent van Gogh 4 jaar in deze buurt.

BANNERS

De pop-up tentoonstelling gaat over de Haagse periode van Vincent van Gogh. Het werk en de brieven van Van Gogh die met de directe omgeving te maken hebben, worden op banners getoond. De tentoonstelling brengt een ode aan de zes jaar die Van Gogh in Den Haag doorbracht en is in zes talen vertaald.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De data waarop deze Van Gogh-vaartocht wordt gemaakt zijn: ata:

29 april, 21 mei, 2 en 23 september en 14 oktober 2018.

Tijd: 15.00 17.30 uur

Duur: 2 uur en 30 minuten

Vertrek: Bierkade 18B havenkantoor, graag 15 minuten van tevoren aanwezig.

Prijs: €19,50 per volwassenen, €10,00 per kind, inclusief koffie/koek in Buitenmuseum.

Boeken: online via www.ooievaart.nl   Evenementen