UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
WinterParade: een feest vol visioenen rond lange tafel
De WinterParade is o.a. een feest van licht. Foto Aldo Brinkhoff
De WinterParade is o.a. een feest van licht. Foto Aldo Brinkhoff


De WinterParade komt eraan! Van donderdag 21 t/m vrijdag 30 december in de Zuiderkerk in Amsterdam en van vrijdag 5 t/m zaterdag 6 januari 2018 in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De WinterParade hangt aan elkaar van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Op een 120 meter lange tafel vertonen acrobaten, acteurs en muzikanten hun kunsten. Ondertussen klimmen koks en serveersters op tafel om de maaltijd te bereiden en te serveren. Dit jaar maakt de WinterParade haar eigen visioenen die je meevoeren in een avontuur, met een film maken, eten, dansen, drinken en genieten van theater en acrobatiek. Leuk voor de hele familie!


TUSSEN WAAN EN DROOMBEELD

De WinterParade is dit jaar genspireerd op het Deense sprookje van het meisje met de zwavelstokjes en speelt daarom met visioenen. Als we in heftige tijden niet goed weten waar we het moeten zoeken, dan geeft de mens zich gemakkelijk over aan plezierige wanen en grijpbare oplossingen. Je kunt je ook overgeven aan visioenen, zoals het meisje met de zwavelstokjes dat deed. Zij stak in de vrieskou het ene na het andere zwavelstokje aan om zich te verwarmen. In het licht van het vuur zag ze visioenen.

VOORSTELLINGEN

Zoals altijd is de tafel verdeeld in vier gedeelten, waaraan het publiek met hoofdtelefoons en artiesten op tafel, telkens een andere voorstelling te zien krijgt. Aan het eind van de avond heb je alle voorstellingen meegemaakt en volgt de gezamenlijke koorzang met filmvertoning. Verwacht voorstellingen van Club Gewalt, acrobaten van de Rotterdamse circusschool, veel muzikanten, film waarin je zelf meespeelt en een koorrepetitie. Daarna mag iedereen op tafel om te dansen met de Silentdisco.com. En ook dit jaar kun je een Lumasolfoto laten maken door PIPS:lab.

KLEURRIJK SAMENSPEL

De WinterParade maakt samen met het publiek haar eigen visioenen, die je meevoeren in een kleurrijk samenspel. De WinterParade is geen echte voorstelling, geen chique diner, geen kerstfeest. Het is veel meer; de WinterParade is een mix van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Hilarisch, aangenaam en heel internationaal.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Donderdag 21 t/m vrijdag 30 december 2017 (m.u.v. 24 december), Zuiderkerk in Amsterdam

Vrijdag 5 t/m zaterdag 6 januari 2018, Grote of St. Bavokerk in Haarlem

Kaarten zijn online te koop via www.winterparade.nl

Entree € 45,00 / kinderen t/m 12 jaar € 22,50 / CJP € 37,50

Inclusief entree, programma en diner. Drankjes zijn te koop op de avond zelf.

Deur open 18.00 uur, programma & diner 18.30 t/m 22.00 uur, Silentdisco.com 22.00 t/m 23.00 uur.

Let op: 21 december is try-out avond, hier gelden andere prijzen.

Meer informatie op www.winterparade.nl   Evenementen