UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Batavialand brengt historie tot leven
In Batavialand is heel wat te beleven in de voorjaarsvakantie.
In Batavialand is heel wat te beleven in de voorjaarsvakantie.


In de voorjaarsvakantie (van 17 februari t/m 4 maart) organiseert Batavialand in Lelystad met Springlevend Verleden unieke 17e eeuwse dagen.

Ja gaat op reis door zevenduizend jaar Nederlandse geschiedenis, met water als bittere vijand en als bron van voorspoed als thema. Batavialand bestaat uit een buiten gedeelte de werf en binnengedeelte het museum. Op de werf beleef je een 17e eeuws avontuur over oude schepen en ambachten. Zie je hoe schepen op authentieke wijze worden gemaakt en ga je aan boord van de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. In het museum leer je spelenderwijs hoe een polder functioneert en kom je alles te weten over de oeroude geschiedenis van Flevoland, met haar jonge polders.

UNIEKE ACTIVITEITEN UIT DE 17DE EEUW

Zowel op de werf als in het museum worden in de voorjaarsvakantie diverse activiteiten georganiseerd rondom leven in de 17de eeuw. Kijk en doe mee met zwaardvechten, vuur maken, schieten met musket, zeekaart lezen, een muziekworkshop en boekbinden. Maak ambachten jouw eigen en leer tijdens een workshop hoe je moet knopen, touw slaat of hoe je ijzer smeed. Natuurlijk mag het werkstuk mee naar huis.

KIJK EN LEER

Op woensdag 21 en woensdag 28 februari worden er demonstraties kanonschieten gegeven. Hoor en voel het geluid van de 17de eeuw. In het weekend van 17 en 18 februari vinden op de werf de Smedendagen plaats. Vele professionele smeden zijn deze dagen in de smederij aan het werk. Stel vragen aan deze professionals en bekijk hoe zij van een stuk ijzer de mooiste voorwerpen maken.

ONTDEKKINGSREIS

Stap met een van onze gidsen op de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. En kom alles te weten over de Batavia en zijn reis. Wil je liever zelf dingen ontdekken? Dat kan met een speurtocht. Ga mee op de ontdekkingsreis Wind in de Zeilen en kom alles te weten over de wereld van de zeilende handel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Alle activiteiten zijn bij de toegangsprijs van Batavialand inbegrepen.

Batavialand is in de voorjaarsvakantie dagelijks open van 10.00-17.00 uur.

Adres: Oostvaardersdijk 01-09, 8242 PA Lelystad.

  Dagtips