UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
De Stad van Sinterklaas in Archeon
Maak kennis met Sint en Piet in het Archeon.
Maak kennis met Sint en Piet in het Archeon.


Op 25 & 26 november en 2 & 3 december is de Stad van Sinterklaas in het Archeon. Sinterklaas en zijn pieten brengen dan een bezoek aan de middeleeuwen van Archeon. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om hun pietendiploma te behalen.

Behalve een hoop vermakelijk activiteiten voor de kinderen, is er op de zondagen een overheerlijke sinterklaasbrunch. Sinterklaas verblijft in het middeleeuwse Koopmanshuis. Breng een bezoek aan zijn woonkamer en speciale werkkamer. De pieten logeren in het Pietenhuis. Daar slapen de inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet alsook de pepernotenpiet. De pepernotenpiet bakt het hele weekend pepernoten voor bezoekers in de bakkerij van Archeon. Bezoek ook de speciale sinterklaas poppenkastvoorstelling.

PIETENDIPLOMA

Tijdens de Stad van Sinterklaas kun je een Pietendiploma behalen! In de Pietenhuisjes zijn er verschillende opdrachten. Kom pakjes gooien, taaitaai versieren, pakjes schieten met pijl en boog, leren schrijven met een veer en nog veel meer.

SINTERKLAASBRUNCH

Als goede voorbereiding voor het harde werken met de Pieten, is er een gezellige sinterklaasbrunch voor de hele familie op zondag 26 november en 3 december van 11.00 tot 13.00 uur. De uitdeelpieten komen langs met strooigoed. Natuurlijk brengt ook Sinterklaas een bezoek aan het park!

LICHTJESOPTOCHT

Na een bezoek aan de Stad van Sinterklaas kun je deelnemen aan een rondleiding met activiteiten door de prehistorie of Romeinse tijd. En een bezoek aan het Romeins Museum mag ook zeker niet ontbreken. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten met een lichtjesoptocht onder begeleiding van Sint en Piet.

De Stad van Sinterklaas is geopend van 11:00 - 16:30 uur.

Het Archeon bevindt zich aan de Archeonlaan 1 in Alphen aan den Rijn.

Meer informatie op www.archeon.nl   Attractieparken