UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Verrassende vaartochten van de Ooievaart in Den Haag

De komende weken staan bol van de vaar-arrangementen, die stichting de Ooievaart rond Den Haag organiseert. Het gaat om 'de Literaire vaart', Drie eeuwen Oranje in Voorburg en Culinaire Armada op de Vliet.

Heeft u interesse in literatuur? Dan is de nieuwe themavaart van De Ooievaart - Rondvaarten Den Haag vast iets voor u! Al varend zult u versteld staan welke bekende en minderbekende schrijvers langs de grachten hebben gewoond of geschreven hebben over Den Haag.

Deze tochten vinden plaats iedere laatste zondag: 27 augustus 2017, 24 september 2017, 29 oktober 2017 en iedere derde vrijdag: 15 september 2017 en 20 oktober 2017.

DRIE EEUWEN ORANJE IN VOORBURG

Exclusief vaararrangement op 24 en 31 augustus 2017

Huygens Hofwijck én Museum Swaensteyn bieden vanaf september een nieuw arrangement aan voor alle Oranjeliefhebbers: Drie eeuwen Oranje in Voorburg. Gedurende drie opeenvolgende eeuwen heeft een deel van de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau zich afgespeeld in Voorburg, een prachtig dorp vol historie aan de Vliet. Van Constantijn Huygens Hofwijck, via de voormalige buitenplaats Voorburg De Loo, tot aan de eigenzinnige Prinses Marianne.

Op de donderdagen 24 en 31 augustus is het arrangement al exclusief te boeken in combinatie met de Ooievaart. Om 11.00 uur vaar je vanaf de Bierkade in Den Haag met de Ooievaart richting Huygens Hofwijck, waar de rondleiding Drie Eeuwen Oranje in Voorburg van start zal gaan. In Museum Swaensteyn wordt de rondleiding vervolgd na een kopje koffie of thee. Dan is er één uur om het Huygenskwartier van Voorburg te ontdekken of om in één van de vele gezellige restaurantjes een lunch te nuttigen. Vervolgens stapt u vanaf Hofwijck om 14.00 uur weer op de boot richting Den Haag. Dit arrangement is te boeken via info@ooievaart.nl voor een prijs van €20,- per persoon.

BIERVAART

Voor groepen is er een bierproeverij. Deze speciale themavaart wordt aangekleed met bijpassende hapjes gemaakt door huis-cateraar Huisje Boompje. Tijdens de vaart worden diverse bieren geproefd. Uiteraard wordt hier het nodige over verteld. Kortom: een arrangement om van te smullen! De boot is overdekt en beschikt over een toilet en muziekinstallatie.

CULINAIRE ARMADA OP DE VLIET

De Culinaire Armada is het vaarevenement op de Vliet! Zeven restaurants uit Rijswijk, Voorburg en Leidschendam slaan de handen ineen en serveren een zeven gangen diner op hoogstaand niveau. En het leuke is dat de vloot van de Ooievaart de gerechten bijeen vaart. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Culinaire Armada op zaterdag 16 september. Tickets te koop aan de balie op Bierkade 18B.

  Dagtips