UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
De absurde wereld van Jan van Haasteren in het Anton Pieck Museum
Tekenaar Jan van Haasteren.
Tekenaar Jan van Haasteren.

Het Anton Pieck Museum in Hattem presenteert vanaf 17 april de tentoonstelling De absurde wereld van Jan van Haasteren, bestaande uit nooit eerder tentoongestelde items, schetsen, tekeningen en de gloednieuwe puzzel De Goochelbeurs.

Naast originele tekeningen, bevat de tentoonstelling een aantal bijzondere items, zoals tekenmaterialen, schetsboeken en promotionele materialen. Ook beleven bezoekers de primeur van de nieuwste puzzelplaat van de hand van Jan van Haasteren: De Goochelbeurs. Deze plaat is samen met de oorspronkelijke schetsen tentoongesteld en geven bezoekers inzicht in de werkwijze van Van Haasteren.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Jan van Haasteren (24 februari 1936) begon na zijn studie in de reclamewereld en was daarna één van de striptekenaars van de Toonder Studios. Daar werkte hij aan strips als Kappie, Panda en Hiawatha. Van Haasteren leverde in zijn loopbaan een grote bijdrage aan strips en cartoons, waarvoor hij in 2013 een koninklijke onderscheiding ontving.

Al dertig jaar tekent Van Haasteren humoristische en kleurrijke platen voor Koninklijke Jumbo. De doorgewinterde fan zoekt in elke puzzel direct naar de haaienvin, het handelsmerk van Van Haasteren. Maar er zijn meer kenmerken: zo zijn Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan's zelfportret in bijna elke puzzel terug te vinden. De Jumbo collectie bevat meer dan honderd Jan van Haasteren puzzels, variërend van 150 tot 5000 stukjes en elk jaar wordt het assortiment verder uitgebreid met nieuwe puzzels.

UNIEK BOEK

In 2017 verscheen een 290 pagina tellend uniek boek over het werk en leven van Jan van Haasteren getiteled: Van Striptekenaar tot Puzzelfenomeen.

Jan van Haasteren is één van Nederlands bekendste striptekenaars. Velen kennen zijn strips die onder meer in Pep en Sjors (Oom Arie op Safari en Tinus Trotyl), de Eppo (Baron Van Tast) en Jippo (Erik en Opa) verschenen.

Tot media november 2018 is het werk van Jan van Haasteren te zien in het Anton Pieck Museum.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het Anton Pieck Museum ligt aan de Achterstraat 46-48, 8051 GC Hattem

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 1017 uur, zondag en Hemelvaartsdag van 1317 uur

Let op: Het museum is ZONDAG 15 APRIL GESLOTEN i.v.m. de opening van de tentoonstelling van Jan van Haasteren alsook op Koningsdag en 1e Pinksterdag.

In alle schoolvakanties ook op maandag open: 13.00 17.00 uur.

Meer informatie op www.antonpieckmuseum.nl   Museum & Galerie