UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Masterclasses over jenever en gin in Jenevermuseum Schiedam
Het Jenevermuseum ligt in het hart van brandersstad Schiedam, aan de prachtige Lange Haven. Sinds 1996 is het museum gevestigd in de voormalige branderij ...
Het Jenevermuseum ligt in het hart van brandersstad Schiedam, aan de prachtige Lange Haven. Sinds 1996 is het museum gevestigd in de voormalige branderij ...


Jenever- en ginliefhebbers kunnen deze zomer iedere vrijdag terecht bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam voor een masterclass Bobbys Gin & Jenever. In de maanden juli en augustus zal distillateur Herman Jansen deelnemers een half uur lang bijpraten over Schiedams trots, zoals Bobbys Gin, Bobbys Jenever en Notaris Jenever.

Na afloop kunnen deze alcoholische dranken natuurlijk nog geproefd worden. Zo kunnen we bezoekers en liefhebbers van Schiedams trots van dichtbij kennis laten maken met het geheim van Herman Jansen, vertelt directeur van het Nationaal Jenevermuseum Marjolein Beumer.

BOBBYS GIN

Twee maanden lang komen op vrijdag de leerlingen alles te weten over Bobbys Gin één van de populairste van ons land op dit moment -Bobbys Jenever en Notaris Jenever: drie producten die bij familiebedrijf Herman Jansen worden gedistilleerd. De masterclass wordt gegeven in de fraaie Melcherszaal van het Jenevermuseum waar speciaal voor deze gelegenheid vitrines vol producten van Herman Jansen te zien zullen zijn.

OVER HET JENEVERMUSEUM

Het Nationaal Jenevermuseum is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is Schiedam geheel terecht benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker GinCity genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers!) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelname masterclass - inclusief museumbezoek kost 9,25 euro. Bezitters van een Museumjaarkaart of Rotterdampas betalen 5 euro. Reserveren kan via info@jenevermuseum.nl. Vol = vol.

Adres Nationaal Jenevermuseum: Lange Haven 74, 3111 CH Schiedam |

Tijden masterclasses: alle vrijdagen in juli en augustus om 15.00 en 16.00 uur, behalve vrijdag 24 augustus.

Meer informatie op www.jenevermuseum.nl   Dagtips