UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Oceans, Our Blue Planet en Americas Music in Omniversum


Vanaf 3 juli draaien op het reusachtige koepelscherm van het Haagse filmtheater Omniversum twee nieuwe grootbeeldfilms. BBCs Oceans, Our Blue Planet brengt de wondere wereld van de oceanen meeslepend in beeld. En in Americas Music maakt rapper/soulzanger Aloe Blacc een muzikale reis door de Verenigde Staten op zoek naar de roots van jazz, blues, country, soul en rock & roll.

BBCS OCEANS: OUR BLUE PLANET

De oceanen strekken zich uit van de Noordpool tot Antarctica, van Californië tot Zuid-Afrika, van Australië tot Miami en naar een diepte van maar liefst elf kilometer. Nieuwe technologieën hebben ervoor gezorgd dat de BBC verder in het onbekende kon speuren dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Daardoor konden de makers tijdens deze spectaculaire wereldreis allerlei vreemde, fascinerende wezens op film vastleggen, zoals een ingenieuze slagtandvis die in de koraalriffen gereedschap gebruikt om zijn voedsel te openen en een sluwe inktvis die zich in het onderwateroerwoud voor roofdieren verbergt achter een scherm van schelpen.

VERBAZINGWEKKENDE BEELDEN

Andere hoofdrolspelers in deze grootbeeldfilm vol verbazingwekkende beelden zijn dolfijnen, zeeotters, ijsberen, walrussen, tonijnen, adelaarsroggen, zee-egels en minder bekende oceaanbewoners. zoals yeti krabben, zeekomkommers, lantaarnvissen en gestreepte kathaaien.

LOUIS ARMSTRONG EN ELVIS

Louis Armstrong en Elvis Presley, iconen van de Amerikaanse muziek, nemen in de grootbeeldfilm van Greg MacGillivray een belangrijke plaats in. Rapper en soulzanger Aloe Blacc, bekend van nummers als I Need a Dollar, Aviciis Wake Me Up en Carry You Home, volgt de reis van Armstrong van New Orleans naar Chicago en verder door de Verenigde Staten. Met zijn avontuurlijke solos, bluesy frasering en onnavolgbare improvisaties was de trompettist/zanger een revolutionair in de jazz en een van de invloedrijkste musici van de twintigste eeuw.

ANDERE ARTIESTEN

Elvis groeide door zijn unieke geluid en stijl uit tot een internationale sensatie. Nog altijd bezoeken jaarlijks ruim 600.000 fans vanuit de hele wereld zijn huis Graceland in Memphis. Behalve Armstrong en Presley zijn in Americas Music invloedrijke artiesten en nieuwe talenten te zien en horen, zoals Jon Baptiste, Gloria Estefan, Dr. John, Bandaloop, Donnetta Lil Bit Jackson en Eddie Pause Martin Jr., Ramsey Lewis, Willow Osborne, The Flying Elvi, The Fisk Jubilee Singers, Irma Thomas, The Detroit Youth Choir, Gareth Laffely, The Beale Street Flippers en Charles Lil Buck Riley.

Het Omniversum ligt in de Pres. Kennedylaan 5 in Den Haag.

Meer informatie op www.omniversum.nl   Bioscopen