UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Festival Welcome to The Village internationaler dan ooit
Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, midden in de zomer.
Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, midden in de zomer.


Van 19 t/m 22 juli vindt in recreatiegebied de Groene Ster, vlakbij Leeuwarden, Welcome to The Village plaats. Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Slenter door het bos- en waterrijke terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld, van gevestigde festivalhelden tot aanstormend talent, van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma.

Het programma omvat dit jaar meer theater dan ooit. De Bulgaarse grootheid Ivo Dimchev komt met maar liefst twee voorstellingen naar Leeuwarden. Ook de Vlaamse theatermaakster Sien Vanmaele is met twee voorstellingen vertegenwoordigd. Ahilan Ratnamohan brengt zijn politieke performance Reverse Colonialism! naar de Groene Ster. Ook kan men genieten van het Truth to Power Café van de Brit Jeremy Goldstein.

INTERDISCIPLIAIRE KUNST


Het programma is internationaler dan voorgaande jaren en ook is er veel meer gekeken naar interdisciplinaire kunst. Artistiek leider van het festival Sjoerd Bootsma zegt daarover: Het theaterprogramma van Welcome to The Village is eigenlijk geen theaterprogramma meer te noemen. In elke voorstelling vervagen de grenzen: tussen publiek en maker, zoals in de voorstelling van Jeremy Goldstein. Maar ook tussen podium en camping, tussen voedsel en theater of tussen literatuur en muziek en dans en theater. Het festival is letterlijk en figuurlijk een speelplek, een plek om te experimenteren, excelleren en vast soms ook om op je bek gaan. We geven veel ruimte aan jonge makers uit Noord-Nederland, die sinds een paar jaar hard op de deur kloppen, afgewisseld met een aantal sterke buitenlandse makers met voorstellingen die de grenzen opzoeken.

Adres recreatiegebied de Groene Ster: Mountsjewei in Leeuwarden.

Meer informatie op www.welcometothevillage.nl   Festivals