UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Romantische watertuinen Annevoie in de Belgische Ardennen
Genieten in de tuinen van Annevoie. Foto WBT-BrunoDAlimonte
Genieten in de tuinen van Annevoie. Foto WBT-BrunoDAlimonte


De kasteeltuinen van Annevoie liggen in de Ardennen, in de groene streek van de Hoge Maas, tussen Namen en Dinant. De tuinen zijn vooral bekend om de ongeveer 50 fonteinen en watervallen, die over 12 ha verspreid liggen.

De grandeur van de Franse stijl vloeit in deze tuinen wonderwel samen met de Engelse romantiek en de Italiaanse verfijning. Tijdens een wandeling geeft het park geleidelijk haar pracht aan de bezoeker prijs. Verscholen in het groen ontdek je barokke folies zoals de Grot van Neptunus, begeleid door het zachte geruis van de fonteinen.

KASTEEL GERESTAUREERD

In de 18e eeuw erfden de adellijke Montpelliers het domein van Annevoie. Charles-Alexis de Montpellier liet in 1758 de tuinen aanleggen. Sinds enkele jaren is de tuin in bezit van Ernest-Tom Loumaye en zijn familie. Onder leiding van de beste experts zal het kasteel worden gerestaureerd en wordt de kwaliteit van de tuinen verbeterd door meer bij de originele staat aan te sluiten.


WATERWERK

Voor de aanleg inspireerde Charles-Alexis zich op zijn vele reizen door Europa. In de tuinen versmelt strikte Franse symmetrie met de Engelse landschapsstijl en de Italiaanse charme van waterwerken en fonteinen. Verborgen tussen het groen wordt de bezoeker door talloze klaterende fonteinen en beekjes verrast. Een bijzonder detail: het park bezit het enige waterwerk in België, en misschien wel in heel Europa, dat sinds de aanleg in 1760 nog steeds in werking is. Geen enkele machine komt er aan te pas. Door het natuurlijke niveauverschil op het landgoed wordt het waterwerk door een van de vier bronnen van water voorzien.


MUZIKALE PICKNICKS

Dit jaar heeft de bezoeker de gelegenheid om tot 6 november 2018 de Tuinen van Annevoie te ontdekken. Ook dit jaar worden verschillende evenementen georganiseerd: de traditionele Kerst in de Tuinen is voorzien op 23, 24 en 25 november. Nieuw zijn de muzikale picknicks tijdens de zomer, op 30 juni, 14 juli en 4 augustus.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Openingsuren: dagelijks van 9u30 tot 17u30.

Adres Tuinen van Annevoie: Rue des jardins 37, 5537 Annevoie

Meer informatie op www.annevoie.be   Vakanties