UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Beleef het beste van Scandinavië in Hart van Holland in Nijkerk
Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL.
Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL.

Scandinavië fans kunnen zich een weekend lang onderdompelen in hun favoriete landen op het evenement Scandinavië-XL, dat voor de vierde maal plaatsvindt in Hart van Holland in Nijkerk. Het is een heerlijk food, shop en lifestyle weekend. Onder het motto beleef het beste van het Noorden komen op zaterdag 28 en zondag 29 oktober alle facetten van de Noordse regio aan bod.

Wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over wandeltochten, kano- en kajaktochten, winterreizen, cruises, walvissafaris, snowkite- en noorderlichtreizen. Er zijn doorlopend lezingen over regios, tradities, emigratie en natuurfenomenen. De Baltische staten komen ook aan bod met de luchtvaartmaatschappij Air Baltica, die onder alle e-ticket kopers retourtickets naar Riga en Vilnius verloten.

MODESHOWS

Voor mensen die dol zijn op producten van Scandinavische origine is er genoeg te beleven. Er zijn modeshows van Scandinavische modemerken, van trendy regenjassen en laarzen, tot traditionele Noorse truien en stijlvolle mode uit de Baltische staten. Ook is er is volop hip Scandinavisch woondesign.

Culinair is er veel te genieten, van de allerbeste koud gerookte Sognefjord zalm tot een mini-Scandinavische supermarkt met delicatessen. Ook worden er workshops Smörgstrta maken gegeven. Het oude träslöjd-ambacht is te zien en te leren tijdens het evenement. Träsjöld is de traditie van Noorse plattelanders om schalen en lepels uit hout te snijden.

LEUK VOOR KINDEREN

Voor kinderen is er veel te doen. Een echte kersttraditie is het versieren van Zweedse koek, pepparkaka. Of knutselen met hout en leren hoe je met een mes een lepel kunt snijden uit een stuk boomstam.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Scandinavië-XL vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober in Hart van Holland, Berencamperweg 4 in Nijkerk.

Entree beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De prijs voor een dagkaart voor volwassenen bedraagt € 7,50,kinderen t/m 12 jaar gratis.

  Vakanties