UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Bierboutique Rotterdam vol speciaalbiertjes
De Bierboutique doet denken aan de tijd van The Great Gatsby
De Bierboutique doet denken aan de tijd van The Great Gatsby


Wie van speciaalbier houdt, kan vanaf begin februari zijn hart ophalen op de Witte de Withstraat in Rotterdam. Daar opent de eerste Bierboutique van ons land haar deuren in het voormalig pand van Jaffa 2.
Eigenaren Iris Wulffraat en Jan Wouters, van het op steenworp afstand liggende eetcafé Opa, zagen in dit 18-eeuwse pand met prachtige gevel hun kans voor een tweede nieuwe stap: een Bierboutique. Een prachtzaak met de uitstraling van een boetiek die doet denken aan de tijd van The Great Gatsby. Hier kan de gast heerlijk toeven en genieten van speciaalbier. Uiteraard staat ook de oude vertrouwde pils op de kaart.
ALSOF JE IN PARIJS BENT
Alsof je zo in een boetiek in een zijstraat van Parijs bent beland. Dat is de Bierboutique die haar deuren opent op de bekende Witte de Withstraat nummer 40B in Rotterdam centrum. Een nieuw pareltje in de Maasstad waar liefhebbers van de goudgele rakker verschillende speciaalbiertjes kunnen proberen in een warme en rijke omgeving. Gouden muren, fluweel beklede stoelen, zwart-wit tegels en een schitterde donkergroene bar met daaraan hoge ronde zwarte krukken. De donkergroene back bar met glazen kastjes springt direct bij binnenkomst in het oog.
LEKKERE HAPJES
De lekkere borrelhapjes geserveerd op schalen ademen de bourgondische sfeer en doen de gast het water - of in dit geval bier-, in de mond lopen. Want naast de speciaalbiertjes op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook kleine gerechten bestellen, zoals mooie kazen en charcuterie. Daarnaast kan er heel de week gedineerd worden en van donderdag tot en met zondag geluncht. Het eten dat dan wordt uitgeserveerd is eenvoudig met een elegante twist.
IF SHE DRINKS BEER..
Bier is allang niet meer alleen iets voor mannen. Steeds meer vrouwen ontdekken het gele goud. Vooral speciaalbiertjes zijn favoriet bij het vrouwelijk schoon. Aangezien vrouwen niet altijd dolgelukkig worden van een bruine kroeg, bedachten Wulffraat en Wouters de Bierboutique. Waarmee zij zeker de mannen niet willen buiten sluiten, maar ook een plek wil bieden aan de vrouw die graag met haar vriendinnen of date een biertje drinkt. Maar dan wel in stijl. And you know what they say: If she drinks beer, shes a keeper
WIJN
De niet bierfanaten hoeven de Bierboutique overigens zeker niet te schuwen, want er worden ook gin tonics geserveerd en andere sterke dranken. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart en kan er ook gewoon frisdrank worden besteld. De stoere zytholoog (biersommolier) Lisa Rakers schenkt voor ieder wat wils en zit boordevol kennis over bier, dus vraag maar raak! Samen met chef Renate Boes en chef Leila Meyers gaat zij de scepter zwaaien in de Bierboutique. Renate is al jaren chef bij Opa en zal dus overigens voor velen een vertrouwd gezicht zijn.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Open : maandag t/m woensdag van 16.00 - 01.00 uur, donderdag en zondag van 12.00 - 01.00 uur en vrijdag en zaterdag van 12.00 03.00 uur

Locatie : Witte de Withstraat 40B, 3012 BR te Rotterdam

Meer informatie op www.bierboutique-rotterdam.nl   Uit eten