UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
'Clouseau30' viert 30 jaar Clouseau met intieme theatershows
Clouseau is al 30 jaar muzikaal actief.
Clouseau is al 30 jaar muzikaal actief.


De Belgische band Clouseau bestaat 30 jaar en viert dat met een aantal unieke theatershows. De eerste in Nederland is op 2 november in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

We schrijven 1987. Clouseau brengt met 'Brandweer zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste "serieuze optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan een van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

GROTE DOORBRAAK

Na een moeizame start ('Brandweer was geen instant succes) volgt de grote doorbraak in 1989, dankzij singles als 'Anne en 'Daar Gaat Ze. Debuutplaat 'Hoezo verschijnt, Nederland gaat voor de bijl, de band neemt deel aan het Eurosongfestival in Rome, en op liveshows gillen steeds meer fans de naam van frontman Koen Wauters. "Clouseaumania is een feit. Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 100 arena-shows, twaalf Nederlandstalige tópplaten en een haast eindeloze stroom hits.

Nu, 30 jaar na 'Brandweer, blikt de groep terug op een ongelooflijk sprookje. Om dat in de verf te zetten start Clouseau in november met een intieme, verrassende theatertournee, die overal in Vlaanderen en ook in Nederland te zien is. De beste manier om alle fans te bedanken én om de aandacht te vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide, namelijk de songs.

UNIEKE OPTREDENS

Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere bezetting: met slechts twee extra muzikanten zal het elke keer een zéér uniek optreden worden met vele verrassende versies van bekende hits. Heel wat klassiekers zullen de revue passeren, en tussen de nummers door zullen Koen & Kris Wauters anekdotes en weetjes delen met hun publiek.

SPEELDATA NEDERLAND

2.11.2017 Parkstad Limburg Theater, Heerlen

18.11.2017 TivoliVredenburg, Utrecht

25.02.2018 Chassé Theater, Breda

01.03.2018 Muziekgebouw, Eindhoven

Alle data en ticketinfo van de Clouseau30 - theatertournee is te vinden op www.greenhousetalent.com/clouseau en www.clouseau30.nl.   Theaters