UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Nelson Mandela in theatervoorstelling in De Nieuwe Kerk
Nelson Mandela staat centraal in een indrukwekkende voorstelling, een theatrale monoloog, in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Nelson Mandela staat centraal in een indrukwekkende voorstelling, een theatrale monoloog, in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.


Op zaterdag 16 december, de nationale Verzoeningsdag in Zuid-Afrika, staat Nelson Mandela centraal in een indrukwekkende voorstelling, een theatrale monoloog, in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Onder regie van John Leerdam brengen Ayrton Kirchner (Mandela), Tarif Heljanan, Anna Makaloy en Jeannine La Rose (zang) en Harto Soemodihardjo (muziek) de aangrijpende reis van Mandela tot leven in een bijzondere combinatie van toneel, beeld en muziek.

De voorstelling is onderdeel van een theatraal drieluik over Mahatma Gandhi (2 oktober), Nelson Mandela (16 december) en Martin Luther King (15 januari), dat De Nieuwe Kerk samen met Stichting Julius Leeft! organiseert bij de tentoonstelling We Have a Dream. Gandhi, King, Mandela.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag 16 december 2017

Aanvang 20 uur, deur open 19 uur, duur ± 1 uur.

Tickets voorstelling + tentoonstelling € 17,50 per persoon per avond. De tentoonstelling is vooraf en na afloop te bezichtigen.

Meer informatie en kaarten: https://www.nieuwekerk.nl/tentoonstellingen/theatrale-monologen-nelson-mandela/.

TENTOONSTELLING

We Have a Dream is een tentoonstelling over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Alle drie werden wereldwijde rolmodellen, maar riepen ook felle kritiek en tegenstand op. Twee van hen werden vermoord om hun opvattingen en activisme.

HISTORISCHE MOMENTEN

Het publiek stapt in hun wereld, met onrecht maar ook hoop, de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daar naar toe. De bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. Wat waren de kantelmomenten in de levens van deze drie? Hoe maakten zij het verschil en waarom inspireren zij nu nog steeds? En: wie zijn de wereldverbeteraars van nu? Een tentoonstelling met een schat aan beeld en geluid en van ieder één persoonlijk,iconisch voorwerp.

Te zien tot en met 4 februari 2018.

De Nieuwe Kerk ligt aan de Dam in Amsterdam

Meer informatie op www.nieuwekerk.nl   Theaters