UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Carré brengt Sunset Boulevard naar Amsterdam
Ria Jones als 'Norma Desmond' in Sunset Boulevard. Foto Manuel Harlan
Ria Jones als 'Norma Desmond' in Sunset Boulevard. Foto Manuel Harlan


Koninklijk Theater Carré heeft bekend gemaakt dat Sunset Boulevard de nieuwe titel is in de reeks Broadway aan de Amstel. De klassieker van grootmeester Andrew Lloyd Webber is de derde internationale voorstelling, die Carré onder deze noemer naar Nederland haalt. Sunset Boulevard is vanaf 28 maart 2018 twee weken te zien in Carré, in de originele uitvoering met de Engelse cast en een 16-koppig orkest.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: Met Sunset Boulevard halen we een grootse, welbeminde musical naar Carré. Ik ben trots hiermee onze nieuwe traditie voort te zetten om het land eens per jaar te laten genieten van internationaal theater op topniveau in de originele uitvoering, zodat iedereen de voorstelling kan zien zoals deze bedoeld en bedacht is door de makers zelf.

LIEFDE EN OBSESSIE

Sunset Boulevard is een meeslepend verhaal over liefde en obsessie, dat gebaseerd is op de legendarische film van Billy Wilder, naar het script van Don Black en Christopher Hamptons. De geliefde musical bevat bekende nummers zoals Sunset Boulevard, With One Look, As If We Never Said Goodbye, The Greatest Star Of All en The Perfect Year.

In haar villa aan Sunset Boulevard leeft Norma Desmond, ooit één van de grootste sterren in de stomme film, in een fantasiewereld. De berooide scriptschrijver Joe Gillis, die op de vlucht is voor schuldeisers, loopt de gesoleerde actrice per toeval tegen het lijf. Hij laat zich verleiden door haar luxe levensstijl en besluit om Norma te helpen met haar meesterwerk, een filmscript waarvan zij gelooft dat het haar Hollywooddromen laat uitkomen. Joe raakt verstrikt in een claustrofobische wereld tot zijn liefde voor een andere vrouw ertoe leidt dat hij zichzelf vrijvecht, met dramatische gevolgen.

BROADWAY AAN DE AMSTEL

In de reeks Broadway aan de Amstel presenteert Carré de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. Dit najaar was het theaterstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. De opvolger Sunset Boulevard ging in 1993 in première op West End en is vervolgens met groot succes naar Broadway gebracht. Daar ontving het stuk maar liefst 7 Tony Awards, waaronder die voor beste musical.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Sunset Boulevard is van 28 maart tot en met 8 april 2018 exclusief te zien in Carré. De feestelijke première vindt plaats op donderdag 29 maart 2018. Meer informatie en de speeldata zijn te vinden op carre.nl. Kaarten zijn te koop via www.carre.nl/sunsetboulevard en 0900-25 25 255 (45 cpm).   Theaters