UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Intriges, misdaad en seks in Siroe, Re di Persia bij de Nederlandse Reisopera
Scne uit Siroe, Re di Persia.
Scne uit Siroe, Re di Persia.


Van 26 januari t/m 24 februari reist Siroe, Re di Persia de opera van Johann Adolf Hasse vol intriges, misdaad en seks door het land. Nicholas Tamagna vertolkt de titelrol in de coproductie van de Nederlandse Reisopera en het Oldenburgisches Staattheater, die wordt geregisseerd door Jakob Peters-Messer. De première is vrijdag 26 januari in het Enschedese Wilminktheater.
Muzikale begeleiding: Het Orkest van het Oosten o.l.v. dirigent George Petrou.

Cosroe, de koning van Perzië, besluit zijn troon te schenken aan de zoon die zich volledig aan hem onderwerpt. Zijn kwaadaardige jongste telg Medarse zweert onmiddellijk trouw, terwijl de goede oudste zoon Siroe verontwaardigd weigert de eed af te leggen. Cosroe wijst daarop Medarse als zijn opvolger aan. Prinses Emira is woedend dat haar verloofde Siroe als eerstgeborene en rechtmatige troonopvolger geen actie onderneemt.

MOORDAANSLAG

Verkleed als man beraamt ze daarom een moordaanslag op Cosroe. Jaloerse streken van prinses Laodice, die ook verliefd is op Siroe, en de snode plannen van Medarse leiden bijna tot de dood van Siroe. Het goede overwint echter, de hoofdpersonen verzoenen zich uiteindelijk met elkaar en Siroe bestijgt de Perzische troon.

ONTROEREND VERHAAL

Siroe, Re di Persia is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over de emoties van echte mensen. Broedertwist, wraakgevoelens, onbeantwoorde liefde en een ijdele vader die iedereen gelooft, behalve zijn trouwe zoon. In dramatisch opzicht biedt het spannende verhaal alles wat een serieuze barokopera nodig heeft: macht, misdaad en seks staan centraal, terwijl de vele intriges geraffineerd met elkaar zijn verweven. Johann Adolf Hasse componeerde er prachtige muziek bij met virtuoze arias en lang uitgesponnen zanglijnen. Deze fraai aangeklede coproductie van de Nederlandse Reisopera en het Oldenburgisches Staatstheater is dan ook een lust voor oor en oog.

SPEELLIJST

vr 26 jan: Wilminktheater, Enschede, ma 29 jan: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam, do 1 feb: Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden, zo 4 feb: Stadsschouwburg Utrecht, do 8 feb: Theater De Spiegel, Zwolle, za 17 feb: Schouwburg Amstelveen, wo 21 feb: Zuiderstrandtheater, Den Haag, za 24 feb: Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Meer informatie op www.reisopera.nl   Theaters