UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Dans in Gemeentemuseum Den Haag
De dans in het Gemeentemuseum is geinspireerd op het leven en de werkwijze van Piet Mondriaan.
De dans in het Gemeentemuseum is geinspireerd op het leven en de werkwijze van Piet Mondriaan.

In de maand oktober verrast het Gemeentemuseum Den Haag met dans. Choreografe Lonneke van Leth trakteert bezoekers met een proeverij van zes korte acts op verschillende plekken in de vaste tentoonstelling Mondriaan en De Stijl . Daar zijn zes korte voorstellingen van elk drie-vier minuten te zien. Van Leth belooft een bijzondere combinatie van dans, muziek en film, genspireerd op het leven en de werkwijze van Piet Mondriaan.

In het Labyrint beweegt danseres Camille Pidou als zwarte verf door de witte installatie.

De vaste danspartner van Van Leth, Riccardo Sbrighi, danst een solo op teksten van schrijver Martijn de Rijk over Mondriaan zijn werkwijze.

Daarnaast bewegen vijf studenten van Codarts in het stuk Who's afraid of Black, White, Yellow, Red and Blue.

VICTORY BOOGIE WOOGIE

Een filminstallatie, genspireerd op de Victory Boogie Woogie van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker, is ook onderdeel van deze proeverij.

Het stuk Josephine, gedanst door Martina Orlandi, laat een van Mondriaan zijn inspiratiebronnen zien en in Het Slotakkoord danst Erik Constantin een solo gebaseerd op het idee dat er na de abstrahering tot de essentie, zoals Mondriaan en zijn tijdsgenoten deden, niets meer zou zijn.

TIJDEN EN DATA

Het programma is te zien op 8, 15 en 29 oktober tussen 13.00-16.00 uur én tijdens de Museumnacht op 21 oktober tussen 20.30-23.30 uur.

U hoeft hiervoor niet apart kaarten te bestellen.

Adres Gemeentemuseum Den Haag: Stadhouderslaan 41 2517 HV, Den Haag. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Meer informatie op www.gemeentemuseum.nl   Museum & Galerie