UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Lezing over MANGKOENEGORO: vorst tussen twee werelden
Portret van Mangkoenegoro VII, een Javaanse vorstenzoon.
Portret van Mangkoenegoro VII, een Javaanse vorstenzoon.

Op zondagmiddag 21 januari 2018 vertelt Madelon Djajadiningrat om 14.00 uur in Museum Bronbeek over het leven van Mangkoenegoro VII, een Javaanse vorstenzoon.

Na deze korte lezing Vorst tussen twee werelden geeft Djajadiningrat een rondleiding door de tentoonstelling Weg tot het Westen. Een koloniale ontmoeting, waarin het vorstendom Mangkoenagaran centraal staat. Madelon werkte mee aan de totstandkoming van deze expositie.

BOEK

Madelon Djajadinigrat schreef een boek over Mangkoenegoro, die in 1913 naar Nederland vertrok om in Leiden Oosterse Letteren te studeren en in de Eerste Wereldoorlog werd opgeroepen om Nederland te helpen verdedigen. Genspireerd door de tijdgeest in het westen gaat Mangkoenegoro - die tot die tijd nog Souparto heette - in 1915 terug naar Java om zijn oom op te volgen als vorst. Daar krijgt hij echter te maken met de onmogelijkheden van een koloniale situatie en de beperkingen van een feodaal stelsel.

GETROUWD MET KLEINZOON VAN VORST

Madelon Djajadiningrat is historisch-antropologe en getrouwd met een kleinzoon van Mangoenegoro VII. Zij kreeg toegang tot dagboeken, brieven en archiefmateriaal en kroop in de huid van deze vorst, die tussen twee werelden leefde.

De lezing wordt georganiseerd door Museum Bronbeek i.s.m. de Volksuniversiteit Arnhem.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De toegangsprijs (incl. museumentree) bedraagt € 15,- . Inschrijving is noodzakelijk via https://www.volksuniversiteitarnhem.nl/cursus/vorst-tussen-twee-werelden

Museum Bronbeek ligt aan de Velperweg 147 in Arnhem.

Meer informatie op www.bronbeek.nl   Museum & Galerie