UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Boijmans Van Beuningen toont de veranderkracht van ontwerpers
Precious Plactic van ontwerper Dave Hakkens
Precious Plactic van ontwerper Dave Hakkens


Van 14 oktober tot en met 14 januari 2018 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam de veranderkracht van een nieuwe generatie ontwerpers. De tentoonstelling Change! toont de impact die ontwerpers hebben op het oplossen van grote mondiale vraagstukken. De tentoonstelling is verspreid over acht zalen en toont werk van zo'n vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars.

Ook zijn er Change! Labs waar designers experimenten uitvoeren, ter plekke hun onderzoek voortzetten of nieuw werk maken. Ontwerpers als Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Dave Hakkens, Boyan Slat en Christien Meindertsma verbinden zich aan de drie actuele thema's schaarste, conflict en meerstemmigheid.

MANIFEST VOOR BETERE WERELD

Met Change! erkent Museum Boijmans Van Beuningen de veranderkracht van creativiteit. Het museum wil het publiek inspireren om door de ogen van creatieve denkers te kijken naar maatschappelijke thema's. Change! is niet alleen een tentoonstelling over baanbrekend hedendaags design, maar ook een manifest voor een betere wereld. Jonge en gerenommeerde ontwerpers werpen zich op een vernieuwende en eigen manier op mondiale vraagstukken en denken en doen buiten de kaders van hun disc

WATERBENCH

Onderdeel van de tentoonstelling is het werk van Jólan van der Wiel. Voor 'Change the system' toont Jólan zijn fascinatie voor de manier waarop de natuur met zijn krachten onze leefwereld beinvloedt en presenteert hij elementen voor een 'Tropic City', een stad in tropische omstandigheden. Zo ontwierp hij 'Waterbench'. 'Waterbench' is een bank die in de openbare ruimte geplaatst zou kunnen worden waarin een grote hoeveelheid water kan worden opgespaard voor tijden waarin extremere weersomstandigheden voorkomen. Jólan onderzoekt hoe extreme weersomstandigheden kunnen inspireren tot andere perspectieven op water en verschillende innovatieve designvormen.
iplines.

VEELZIJDIG EN EIGENZINNIG MUSEUM

Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum dat al bijna 170 jaar in het hart van de havenstad Rotterdam is gevestigd. Een bezoek aan het museum is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en internationale topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dal en Dutch Design. Het museum toont het ontstaan van het impressionisme en modernisme via werk van o.a. Monet, Mondriaan en Magritte en beschikt over een bijzondere popartcollectie met o.a. Warhol en Lichtenstein.
Het museum heeft eveneens een uitgebreide internationale collectie vormgeving (waaronder mode) en design, met objecten van Breuer, Eames, Sottsass, en Grcic. Nationaal zijn onder andere Rietveld, Gispen, Studio Wieki Somers vertegenwoordigd.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Toegangsprijs 15 euro, jongeren t/m 18 jaar gratis toegang

Museum Boijmans Van Beuningen ligt aan het Museumpark 18-20 in Rotterdam.
  Museum & Galerie