UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Airborne at the Bridge in Arnhem
Airborne at the Bridge is gevestigd aan de Rijnkade 150 in Arnhem
Airborne at the Bridge is gevestigd aan de Rijnkade 150 in Arnhem

In Arnhem is vanaf donderdag 30 maart een museale dependance van het Oosterbeekse Airborne Museum 'Hartenstein geopend': Airborne at the Bridge. Het is gevestigd aan de Rijnkade 150 in Arnhem.

Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge over de hevige gevechten die in september 1944 bij de Rijnbrug in Arnhem plaatsvonden.
VERHALEN
Sarah Thurlings-Heijse, directeur van het Airborne Museum: ''Airborne at the Bridge vertelt de verhalen van drie mannen die tijdens de gevechten bij de brug omkwamen. John Grayburn, de Britse paratrooper is postuum onderscheiden met het Britse Victoria Cross voor zijn pogingen om de Rijnbrug koste wat kost bezet te houden en te verdedigen tegen de Duitsers. Jacob Groenewoud, de Nederlandse Engelandvaarder, werd postuum onderscheiden met de Militaire Willemsorde voor zijn acties binnen het Jedburgh-team. Dit team had als opdracht het Nederlandse verzet te mobiliseren tijdens Operatie Market garden. De Duitse SS-er Viktor Gräbner ONTVANGSTPLEK RIJKER
Met Airborne at the Bridge is de stad Arnhem een nieuwe ontvangstplek rijker. Arnhem kan belangstellenden uit binnen- en buitenland op een waardige manier ontvangen en op een aantrekkelijke manier van informatie voorzien. De gastvrouwen en -heren geven bezoekers graag informatie over Operatie Market Garden en andere locaties over dit thema. Ook is er een VVV-informatiezuil met actuele informatie over wat er te doen is in de stad en de regio. De locatie ligt aan de Liberation Route Europe, de internationale herdenkingsroute die bijzondere plekken uit de Tweede Wereldoorlog met elkaar verbindt.
DEPENDANCE AIRBORNE MUSEUM
Airborne at the Bridge is een museale dependance van Airborne Museum 'Hartenstein'. Het is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Arnhem en het museum tot stand gekomen, dankzij financiële bijdragen van het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en de Provincie Gelderland.

Airborne at the Bridge, gelegen aan de Rijnkade 150 in Arnhem, is gratis toegankelijk voor publiek.

Meer informatie op www.airborneatthebridge.nl   Museum & Galerie