UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Boijmans Van Beuningen toont bijzondere expositie Richard Serra
Een van de werken van Richard Serra.
Een van de werken van Richard Serra.


Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam presenteert van 24 juni tot en met 24 september de expositie Drawings 2015-2017. Die bestaat uit meer dan 80 werken van Richard Serra, die hij exclusief voor deze tentoonstelling heeft gemaakt, van kleinere tot tekeningen op grote schaal, inclusief werken van de Ramble drawings (2015), de Composites (2016) en de Rifts (2011-17). Richard Serra heeft exclusief voor deze expositie de series Rotterdam Horizontals (2016-17) en Rotterdam Verticals (2016-17) gemaakt. Samen met een aantal privé schetsboeken worden deze series voor het eerst vertoond.
TEKENINGEN TONEN ONBEKENDE KANT SERRA
Constant op zoek naar nieuwe expressieve talen, heeft Serra verschillende series tekeningen gecreëerd onafhankelijk van zijn sculpturen die corresponderen met de grondslagen van zijn sculpturale taal: tijd, proces en materiaal. De gepresenteerde werken wijken radicaal af van zijn voorgaande tekeningen: ze zijn intiem, direct en sober uitgevoerd, en laten een voor velen onbekende kant van Serra zien.
INTERNATIONAAL BEFAAMD
Richard Serra, in 1983 geboren in San Francisco, is een internationaal befaamde kunstenaar. Zijn werk heeft een doorslaggevende bijdrage geleverd aan de evolutie van de moderne beeldhouwkunst. Maar tekenen is altijd een integraal onderdeel van zijn oeuvre geweest. Het is uitdagend om zijn werkwijze en motivatie te begrijpen, zonder zijn producties op papier te analyseren: deze werken leggen de nadruk op de fysieke activiteit en de energie, dynamiek en spontaniteit waar iedereen zich mee kan identificeren.

BIJZONDERE RELATIE MET BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Richard Serra: Drawings 2015-2017 zet de speciale relatie van Museum Boijmans Van Beuningen met Richard Serra voort, niet alleen omdat de expositie geschiedenis spant over 40 jaar en de werken in de collectie, maar ook dankzij de kunstenaar zijn sculptuur Waxing Arcs (1980) dat permanent is genstalleerd op de begaande grond van het Museum Boijmans Van Beuningen.
VEELZIJDIG EN EIGENZINNIG
Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum dat al bijna 170 jaar in het hart van de havenstad Rotterdam is gevestigd. Een bezoek aan het museum is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en internationale topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dal en Dutch Design. Het museum toont het ontstaan van het impressionisme en modernisme via werk van o.a. Monet, Mondriaan en Magritte en beschikt over een bijzondere popartcollectie met o.a. Warhol en Lichtenstein. Het museum heeft eveneens een uitgebreide internationale collectie hedendaagse installatie kunstwerken van onder anderen Walter De Maria, Richard Serra en Ernesto Neto en vormgeving (waaronder mode) en design, met objecten van Breuer, Eames, Sottsass, en Grcic. Nationaal zijn onder andere Rietveld, Gispen, Studio Wieki Somers vertegenwoordigd.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Toegangsprijs 15 euro, jongeren t/m 18 jaar gratis toegang

Museum Boijmans Van Beuningen ligt in het Museumpark 18-20 in Rotterdam.

Meer informatie op www.boijmans.nl   Museum & Galerie