UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
'Ridder en Mysticus Han Bijvoet
Vaandels van Han Bijvoet zijn ook te zien tijdens de tentoonstelling
Vaandels van Han Bijvoet zijn ook te zien tijdens de tentoonstelling

Het KathedraalMuseum van de Nieuwe Bavo in Haarlem presenteert van zaterdag 1 april tot en met zaterdag 28 oktober de tentoonstelling 'Ridder en Mysticus - Han Bijvoet (1897-1975) kunstschilder te Haarlem.

Han Bijvoet was een bijzonder veelzijdig kunstenaar met een enorm oeuvre aan o.a. glas-in-loodramen, wandschilderingen en beeldhouwwerken. Bijvoet begon zijn opleiding aan de kunstnijverheidsschool in Haarlem, gevolgd door de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (1916-1922) als leerling van Antoon Derkinderen en Richard Roland Holst. Zijn levenswerk zijn de vele kunstwerken die in de Nieuwe Bavo in Haarlem te zien zijn. Meer dan veertig jaar werkte hij daar. Naast ramen en wandschilderingen zijn er ook houtsnijwerk voor biechtstoelen, lichtkronen, kruisweg-staties en vaandels van zijn hand te vinden.
OPDRACHTEN
Naast religieuze kunst voerde Bijvoet ook opdrachten uit voor particulieren en instellingen en maakte ramen voor gebouwen in onder meer Aerdenhout, Amsterdam, Den Haag, Driehuis, Haarlem, Hansweert, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Krommenie, Laren, Ter Apel,Warmond en Lorenzo Marques (Mozambique).

De tentoonstelling in het KathedraalMuseum en de publicatie van bijbehorende monografie is de uitgelezen gelegenheid om deze bijzondere kunstenaar opnieuw te ontdekken.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingtijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00-16:00 en zaterdag van 11:00-15:00.

Meer informatie op www.nieuwebavo.nl   Museum & Galerie