UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Jonge talenten van Hermitage voor Kinderen exposeren hun werk
Jonge talenten aan het werk in de Hermitage in Amsterdam.
Jonge talenten aan het werk in de Hermitage in Amsterdam.

Sinds 14 december is in de Hermitage Amsterdam een bijzondere expositie te zien. Bijna honderd jonge talenten van de Hermitage voor Kinderen zijn in de voetsporen getreden van de beroemde Hollandse schilders, van wie 63 werken deel uitmaken van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.

De talenten kozen een schilderij uit de tentoonstelling en gaven daar hun eigen draai aan. Net als Rembrandt wel deed, gebruikten ze een typisch zeventiende-eeuwse schets- en tekentechniek met water, penseel en bister, een kleurpigment dat eeuwen geleden veel gebruikt werd. Ook pakten ze een typisch zeventiende-eeuws genre op: de tronie. Met sjaals, hoeden, sieraden, veren en een spiegel maakten zij een zelfportret in olieverf op doek. De verrassende resultaten zijn te bewonderen tot en met februari 2018.

BEVORDERT CREATIVITEIT

Van Rembrandt tot Gerard Dou, van Jan Steen tot Hondecoeter, schoolkinderen ontmoeten nu de Hollandse Meesters in de Hermitage voor Kinderen. Een educatief programma gericht op ontwikkeling van creatief vermogen. Gratis. Uit onderzoek is gebleken dat juist dit programma grote impact op kinderen heeft: het bevordert creativiteit, kritisch en oplossingsgericht denken. Sinds de opening volgen jaarlijks 10.000 kinderen uit groot Amsterdam het programma in de ateliers. Dat is ongeveer 70% van alle basisschoolleerlingen uit de stad en omgeving. Onder zijn honderden talenten gescout, die daarna met succes een intensief meerjarig traject hebben doorlopen. En ook dát is gratis.

De Hermitage Amsterdam ligt aan de Amstel in Amsterdam.

  Museum & Galerie