UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Leer historie hoofdstad kennen in het Amsterdam Museum
Proef hoe het voelde om in het weeshuis te wonen.
Proef hoe het voelde om in het weeshuis te wonen.

Deze kerstvakantie (23 december 7 januari) is er voor families weer heel veel leuks te doen in het Amsterdam Museum in de Kalverstraat in het hart van Amsterdam. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders een spannend avontuur beleven in het Kleine Weeshuis of de geschiedenis van Amsterdam ontdekken met de DNA familietour. Extra in de kerstvakantie: Pakhuis van de Wereld.

PAKHUIS VAN DE WERELD

Elke woensdag en een zondag in de vakantie kunnen kinderen om 15.00 uur spelen en snuffelen in het Pakhuis van de Wereld: dé bijnaam van Amsterdam in de Gouden Eeuw. In het Pakhuis luisteren kinderen naar een mooi verhaal en ontdekken ze wat er in de pakhuizen werd opgeslagen en waar producten vandaan kwamen. Op straat zien we nog veel hijsbalken. In het Pakhuis wordt al spelend geleerd hoe deze werden gebruikt.

HET KLEINE WEESHUIS

In Het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar met al hun zintuigen hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen. Een spannende wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken en kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan (elke dag).

DNA FAMILIETOUR

Speciaal voor kinderen en hun ouders of opas en omas is er de Amsterdam DNA familietour. In deze tour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, -alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij. Amsterdam DNA is de ideale manier om de stad en haar bewoners beter te leren kennen (elke dag).

KINDEREN GRATIS

Vanaf 1 januari 2018 is het Amsterdam Museum gratis voor kinderen tot 18 jaar. Het is belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier op jonge leeftijd kennis maken met kunst en cultuur.

Voor meer informatie over het kinderaanbod en de vakantieactiviteiten ga naar www.amsterdammuseum.nl/kinderen.   Museum & Galerie