UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Wintermaanden in de Hermitage
De Hermitage in Amsterdam is ook in de winter heel leuk om te bezoeken.
De Hermitage in Amsterdam is ook in de winter heel leuk om te bezoeken.

De Hermitage Amsterdam staat in december en januari in de warme winterstand met muziek, teken- en schilderateliers en een overdaad aan kunst uit de Hollandse Gouden Eeuw. Natuurlijk de wereldberoemde werken van Rembrandt en zijn tijdgenoten in Hollandse Meesters uit de Hermitage, maar ook de unieke groepsportretten uit de zeventiende eeuw in de Portrait Gallery of the Golden Age.

Mis de Nieuwe Meesters niet in het Outsider Art Museum, net zo min als het recent geopende Panorama Amsterdam. En dwaal door het zeventiende-eeuwse gebouw van de Hermitage in een romantische kerst- en wintersfeer. Geniet in het café-restaurant van aantrekkelijke winteraanbiedingen met ieder weekend ontspannen pianomuziek.

HOLLANDSE MEESTERS

In de Hermitage kun je t/m 27 mei 2018 genieten van de tentoonstelling Hollandse Meesters. Oogappels van de tsaren is een feest van herkenning en ontdekking. De geselecteerde werken, waaronder zes van Rembrandt, zijn hoogtepunten uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg en tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.
Het leeuwendeel van de schilderijen heeft een permanente plek in de museumexpositie en is na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland te zien geweest. Het is dus heel bijzonder dat de schilderijen weer even thuiskomen op Nederlandse bodem. Een deel van de werken is afgeleverd door KLM Cargo. Tot en met 27 mei 2018 zijn ze te bewonderen in de Hermitage Amsterdam.

PROGRAMMA

Hierondr het programma in december en januari:

16-19 december

Het kamermuziekfestival. Winteravonden aan de Amstel in de Hermitage.

Info en kaarten via winteravondenaandeamstel.nl.

24, 26, 27 december

Hoog bezoek. Maak selfies met Vadertje Vorst (Ded Moroz) en Sneeuwmeisje (Snegoerotsjka).

27 december

Tekenen op zaal. Na sluitingstijd staat u in alle rust oog in oog met de beroemde Hollandse Meesters. Onder begeleiding van een museumdocent en in select gezelschap kunt u tekenen op zaal. Van 16.30 tot 19 uur, € 45 (excl. entree tent.). Voor volwassenen.

Anders Kijken naar Kunst. Instaprondleiding in het Outsider Art Museum. 14 uur, gratis op vertoon van een entreeticket.

30 december

Workshop Portret naar Rembrandt. U bekijkt de tentoonstelling Hollandse Meesters en schetst op zaal de prachtige portretten. Daarna gaat u zelf aan de slag in het atelier. Laat u inspireren door het chiaroscuro: het grote licht-donker contrast in de portretten, en door de technieken van Rembrandt. Er wordt gewerkt naar fotos en kopieën, met verf op doek. Voor volwassenen.

3 en 7 januari

Familieatelier. Voor jong en oud: interactieve rondleiding door de tentoonstelling Hollandse Meesters gevolgd door een workshop in een van de ateliers. U gaat aan de slag met een zeventiende-eeuwse schets- en tekentechniek, die ook Rembrandt gebruikte: met bister, penseel en water. De kinderen maken een schilderij in een zelfgekozen genre, van mensen, dieren of voorwerpen.

Anders Kijken naar Kunst. Instaprondleiding in het Outsider Art Museum. 14 uur, gratis op vertoon van een entreeticket.

Café-restaurant

Geniet ieder weekend van pianomuziek in het café-restaurant van de Hermitage, en van de aantrekkelijke winteraanbiedingen in december en januari:

- Koffie of thee met Hollandse stroopwafel voor € 3 (i.p.v. € 3,85)

- Dutch coffee (koffie, gerijpte Ketel 1 Matuur jenever en room) voor € 6,50

(i.p.v. € 7,50)

- Zuid-Afrikaanse wijn The Manor, Nederburg, glas € 4,25 (i.p.v. € 5), fles € 21 (i.p.v. € 25).

Meer informatie en tickets via www.hermitage.nl/december   Museum & Galerie