UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Unfair18 presenteert de beste kunstenaars van vandaag en morgen
Unfair18 toont actueel werk van een nieuwe, veelzijdige generatie kunstenaars.
Unfair18 toont actueel werk van een nieuwe, veelzijdige generatie kunstenaars.


Van donderdag 29 maart tot en met maandag 2 april, vindt op het Amsterdamse Westergasterrein de vierde editie plaats van Unfair 18.

Unfair18 toont actueel werk van een nieuwe, veelzijdige generatie kunstenaars. De samenstelling van de deelnemers vormt de uitkomst van een zorgvuldige, professionele selectie. Het speelse en monumentale tentoonstellingsontwerp is gemaakt door Tomas Dirrix. Hij won de Unfair18 Architect Award, een nieuwe architecten competitie in samenwerking met UNStudio.

AANWINST

Een aanwinst, dit jaar, is Fullscreen'. Deze ruimtevullende panorama-installatie vertoont meerdere video-kunstwerken en slaagt erin haar bezoekers in telkens weer nieuwe ervaringen onder te dompelen. Hiernaast verzorgt Unfair18, samen met Mister Motley en Ja Ja Ja Nee Nee Nee, net als vorige jaren een dagelijkse radioshow en podcasts. Rode draad vormen gesprekken met kunstenaars en gasten over actuele tendensen en persoonlijke artistieke opvattingen.

UNFAIR FAIRPLAY

Unfair, een initiatief van Peter van der Es en Adam Nillissen, is opgericht in 2013. Sindsdien heeft dit initiatief al aan meer dan 150 (inter)nationale aanstormende en gevestigde kunstenaars een podium geboden. Unfair waarborgt de positie van deelnemende topkunstenaars door ze, op een nieuwe manier, met kunstliefhebbers en kopers in verbinding te brengen.

KUNSTENAARS AANWEZIG

Unfair18 is een geradicaliseerde versie van de gangbare kunstbeurs. Wat hier te zien is zijn uitsluitend nieuwe werken van de beste kunstenaars van vandaag en morgen in vaak omvangrijke solopresentaties. De kunstenaars zijn persoonlijk aanwezig om hun werk te presenteren. Ook achter de schermen is Unfair18 radicaal. Kunstenaars ontwikkelen, vertonen en verkopen hun werk, zonder dat zij standhuur of verkooppercentages hoeven af te dragen. Op Unfair18 gelden fairplay regels.Donderdag 29 maart t/m maandag 2 april 2018

Locatie: Zuiveringshal, Westergasfabriek, Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam

Entreeprijs: € 12,50; tickets zijn een dag geldig

Meer informatie op unfairamsterdam.nl   Museum & Galerie