UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Vorst tussen twee werelden
In Museum Bronbeek wordt een lezing gehouden over het leven van Mangkoenegoro, een Javaanse vorstenzoon.
In Museum Bronbeek wordt een lezing gehouden over het leven van Mangkoenegoro, een Javaanse vorstenzoon.


Op zondagmiddag 21 januari vertelt Madelon Djajadiningrat om 14.00 uur in Museum Bronbeek over het leven van Mangkoenegoro VII.

Na deze korte lezing Vorst tussen twee werelden geeft Djajadiningrat een rondleiding door de tentoonstelling Weg tot het Westen. Een koloniale ontmoeting, waarin het vorstendom Mangkoenagaran centraal staat. Madelon werkte mee aan de totstandkoming van deze expositie.

JAVAANSE VORSTENZOON

Madelon Djajadinigrat schreef een boek over de Javaanse vorstenzoon, die in 1913 naar Nederland vertrok om in Leiden Oosterse Letteren te studeren, en in de Eerste Wereldoorlog werd opgeroepen om Nederland te helpen verdedigen. Genspireerd door de tijdgeest in het westen gaat Mangkoenegoro - die tot die tijd nog Souparto heette - in 1915 terug naar Java om zijn oom op te volgen als vorst. Daar krijgt hij echter te maken met de onmogelijkheden van een koloniale situatie en de beperkingen van een feodaal stelsel.

HISTORISCH ANTROPOLOGE

Madelon Djajadiningrat is historisch-antropologe en getrouwd met een kleinzoon van Mangoenegoro VII. Zij kreeg toegang tot dagboeken, brieven en archiefmateriaal en kroop in de huid van deze vorst, die tussen twee werelden leefde.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De lezing wordt georganiseerd door Museum Bronbeek i.s.m. de Volksuniversiteit Arnhem. De toegangsprijs (incl. museumentree) bedraagt € 15,- . Inschrijving is noodzakelijk via https://www.volksuniversiteitarnhem.nl/cursus/vorst-tussen-twee-werelden   Museum & Galerie