UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Goede Voornemens Week in de Nieuwe Kerk in Amsterdam


Traditioneel is januari de maand van de goede voornemens. Stoppen met slechte gewoontes, juist beginnen met iets goeds. We nemen het ons allemaal voor, en we doen dat vooral rond de jaarwisseling. De meeste goede voornemens sneuvelen al voor eind januari. Om dat nu eens te veranderen én om aandacht te vragen voor voornemens die de wereld kunnen verbeteren, organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam de eerste Goede Voornemens Week, van 14 tot en met 18 januari 2018. Met onder andere workshops ontstressen en red je goede voornemen, theater op Martin Luther King Dag en afsluitend het Changemakers Debat.

AGENDA

Zondag 14 januari

Top of flop? Hoe je ervoor zorgt dat je goede voornemen kans van slagen heeft met je eigen gouden munt. Creatieve workshops voor jong en oud.

Maandag 15 januari

Theater: Martin Luther King. Met onder andere acteurs Gershwin Bonevacia en Frank Sheppard. Regie door John Leerdam, tekst van Paulette Smit.

Dinsdag 16 januari

Ontstress! Zittend op een fatboy in een kapel krijgen bezoekers van een professionele coach tips en tricks voor duurzaam ontstressen.

Woensdag 17 januari

Wat is je belangrijkste voornemen? In dialoog vinden bezoekers uit wat hun belangrijkste voornemen is en wat hen belemmert om deze na te leven. Wat verlangt u van de toekomst? En wie kan u daarbij tot voorbeeld zijn?

Donderdag 18 januari

Groot Changemakers Debat. Bekende changemakers gaan met elkaar en met het publiek in discussie. Hoe kan leiderschap in duurzaamheid de wereld verbeteren?

AANLEIDING

De Goede Voornemens Week is ingegeven doorWe Have a Dream, de tentoonstelling over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Het publiek stapt in hun wereld, met het onrecht en de hoop, de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daarnaartoe.
De bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. Wat waren de kantelmomenten in de levens van deze drie? Hoe maakten zij het verschil en waarom inspireren zij nu nog steeds? En: wie zijn de wereldverbeteraars van nu? Een tentoonstelling met een schat aan beeld en geluid en van ieder één persoonlijk, iconisch voorwerp. Te zien tot en met 4 februari 2018

Openingstijden. Dagelijks van 10.00-17.00 uur. Op 1 januari 2018 gesloten.

Adres Nieuwe kerk: Dam in Amsterdam.

Meer informatie op www.nieuwekerk.nl   Museum & Galerie