UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Het bijzondere levensverhaal van verzetsheld Matou Lorenzini


Museum Airborne at the Bridge in Arnhem, een dependance van het Airborne Museum in Oosterbeek, presenteert de fototentoonstelling Eindeloos betwist.

Eindeloos betwist vertelt het complexe en bijzondere levensverhaal van Matou Lorenzini. Door verschillende gebeurtenissen in de context van de Tweede Wereldoorlog veranderde het leven van Lorenzini drastisch en werd het   Meer...
Paleis het Loo toont topstukken kanselarijcollectie in Bronbeek


In Museum Bronbeek zijn vanaf 23 mei a.s. ruim honderd objecten te zien uit de collectie van het Museum van de Kanselarij, waaronder diverse topstukken. De presentatie bevat unieke objecten, uiteenlopend van een gouden penning op het Ontzet van Leiden en een set van 26 miniatuur-onderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane tot de onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch.
Meer...
Nieuwe expositie Gevangenismuseum vertelt 'Het verhaal van Veenhuizen'

Op zaterdag 24 maart opent het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen een nieuwe vaste expositie over de rijke geschiedenis van Veenhuizen. De afgelopen twee eeuwen fungeerde het Drentse dorp als kolonie voor weeskinderen en bedelaars, als rijkswerkinrichting en als gevangenisdorp. De onderkant van de samenleving werd er heropgevoed, leerde er werken of zat er een straf uit.

In 'Het verhaal van Veenhuizen' maken bezoekers kennis met de belangr  Meer...
Tentoonstelling over passagiersschip Oranje in Scheepvaartmuseum

Vanaf 8 september presenteert Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam de tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd over het passagiersschip Oranje. Tachtig jaar na de tewaterlating op 8 september 1938 spreekt dit schip door zijn iconische status en zijn veelbewogen geschiedenis nog steeds tot de verbeelding.

De levensloop van de Oranje is bijzonder; het schip nam tijdens zijn leven verschillende rollen en gedaanten aan. Van luxe droomschip eind jaren   Meer...