UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
KLIK Animation Festival in EYE

Van dinsdag 17 t/m zondag 22 oktober wordt in filmmuseum EYE het KLIK Amsterdam Animation Festival gehouden. Het is een internationaal festival dat jaarlijks plaatsvindt in Amsterdam. Het geeft een podium aan animatie in de breedste zin van het woord.

Het uitgebreide festivalprogramma bevat volledige speelfilms en compilaties van de beste korte animatiefilms van over de hele wereld, premières, lezingen, workshops, masterclasses en een spetterend verjaardagsfeest. Voor kinderen is er op zondag 22 oktober een speciale programmering met korte animatiefilms en leuke hands-on creatieve activiteiten.

PROGRAMMA HIGHLIGHTS

Highlights dit jaar zijn de avant-premiere van Loving Vincent, 's werelds eerste volledig geschilderde speelfilm, Wrinkles, een hartverwarmende Spaanse speelfilm over senioren die over het hoofd worden gezien in een bejaardentehuis en Tehran Taboo, een film over jonge mensen die worstelen om te overleven en om hun seksualiteit uit te drukken in het hedendaagse Iran.

Daarnaast zijn onder andere Daron Nefcy, bedenker en uitvoerend producent van de populaire Disney televisieserie Star vs. the Forces of Evil, en Loving Vincent regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman onderdeel van het Artists in Focus programma, waar animatiesterren vertellen over hun werk.

FESTIVAL TRAILER

De trailer van dit jaar is een nostalgische terugblik. De film die in opdracht is gemaakt door KLOMP! Animation is een eerbetoon aan series en films waar velen mee zijn opgegroeid, van Steamboat Willie tot Looney Tunes, Pokémon, Transformers, The Lion King, The Powerpuff Girls en vele andere klassiekers. De trailer die voor elke vertoning te zien is, is gemaakt in eerbetoon aan het thema van dit jaar: Never Grow Up.

KLIK AWARDS

Het festival ontving meer dan 1900 films uit meer dan 80 landen dit jaar. Na het bekijken van alle inzendingen creerde KLIK 16 zorgvuldig geselecteerde compilaties van korte films voor het Catch of the Year programma. Elke van deze films maken kans op een van de KLIK Awards.

PRAKTISCHE INFORMATIE

KLIK Amsterdam Animation Festival 1722 oktober 2017

Locatie: EYE, IJpromenade 1, Amsterdam

Passe partout voor alle dagen 80 euro, kaart voor 5 voorstellingen 37,50 euro

Kaarten zijn te koop via www.eyefilm.nl

Meer informatie over KLIK op www.klik.amsterdam   Festivals