UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Zeven-sloten-tegelijk-pad wordt geopend tijdens Hunzefestival
Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is een beleefroute voor kinderen
Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is een beleefroute voor kinderen


Het Bezoekerscentrum Reitdiep van Het Groninger Landschap in Noorderhoogebrug staat op zaterdag 23 en zondag 24 juni in het teken van het jaarlijkse Hunzefestival. Het festival is een natuur-doe-weekend voor kinderen vol spannende activiteiten. Op zaterdag 23 juni om 11.00 uur opent het festival met de officiële ingebruikname van het Zeven-sloten-tegelijk-pad. Kinderburgemeester van Groningen Javano Zwiers verricht de openingshandeling en neemt als eerste het pad in gebruik.

BELEEFROUTE VOOR KINDEREN

Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is een beleefroute voor kinderen door de omringende weilanden van het bezoekerscentrum. Het pad steekt zeven sloten over via spannende bruggetjes, slingertouwen en trekpontjes: een ideale manier om in contact te komen met de natuur van het Reitdiep-gebied.

Het Hunzefestival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Het Groninger Landschap verwacht circa 4.000 bezoekers op het festival, dat dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden.

BEZOEKERSCENTRUM REITDIEP

Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is de kroon op het vernieuwde Bezoekerscentrum Reitdiep, dat na een grote verbouwing in april haar deuren weer opende. Het bezoekerscentrum staat in het teken van de weidevogels in het Reitdiep-gebied en de vroegere rivier de Hunze.

Het Bezoekerscentrum Reitdiep ligt aan de Wolddijk 103 in Noorderhoogebrug, vlakbij de stad Groningen.

Let op: Honden zijn in verband met het aanwezige vee niet toegestaan.

Voor meer informatie en programma kijk op www.groningerlandschap.nl
  Festivals