UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kleur en licht verrijken Veluws Zandsculpturenfestijn
Er op uit in zand...
Er op uit in zand...


Vanaf vrijdag 14 april vindt in de Beeldentuin in Garderen weer t Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Iedereen is welkom bij dit unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland, dat maar liefst tot en met 28 oktober geopend is. Buiten vind je tal van zandbeelden, maar ook binnen kun je terecht voor indrukwekkende zandcreaties die allemaal in het teken staan van het thema Erop uit in eigen land.

NIEUW: GEKLEURD ZAND

In één van de overdekte ruimtes vind je zon 40 zandsculpturen die stuk voor een gezelschapsspel uitbeelden. Want ook spelletjes spelen doen we tijdens de vakantie maar al te graag. Om de spellen nog beter tot zn recht te laten komen, hebben de carvers van t Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar bedacht dat het leuk zou zijn om met kleuren te werken. Als het zandbeeld af is, mengen de carvers wat zand met een kleurstof. Dit mengsel brengen ze er later dan op zodat het zandbeeld bijzondere kleuraccenten krijgt. Nieuwsgierig? Weet jij alle spelletjes te raden (als je in deze ruimte loopt, ga je vanzelf meedoen), dan maak je bovendien kans op mooie prijzen. Veel kijk- en puzzelplezier!

NIEUW: VERLICHTE ZANDSCULPTUREN

Nederland kent ontelbaar veel mooie plekjes. En juist al die prachtige gebouwen, streken en bekende attracties die Nederland rijk is, worden dit jaar uitgebeeld in zand. Maar t draait niet alleen om bekende gebouwen. Want helemaal in de sfeer van het thema Erop uit in eigen land word je bij binnenkomst direct geconfronteerd met allerlei herkenbare vakantiesituaties, die op grappige wijze worden uitgebeeld in het zand. Nieuw dit jaar is ook een ruimte waar je zo de nacht inloopt. Via een speciale route wandel je langs prachtig verlichte sculpturen. Achter ramen zie je lichtjes branden en torens zijn prachtig uitgelicht.

RIJKSMUSEUM

Het complete park is fraai aangekleed met decoratiemateriaal, bloemen en prachtige muurschilderingen. Naast heel veel zandsculpturen, zowel binnen als buiten, vind je op het terrein ook een expositieruimte waarin je je in het Rijksmuseum waant. Hier hangt dan ook de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter) en andere schilderijen van meesters die je normaal gesproken alleen bij het beroemdste museum in Nederland kunt zien. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd.

WIEBE VAN DER ZEE

en andere ruimte is ingericht waar schilderijen van de Friese kunstschilder Wiebe van der Zee, vooral bekend van zijn aquarellen van koeien en andere boerderijdieren, zijn te zien. Want ook koeien zijn oer-Hollands! Kortom: t Veluws Zandsculpturenfestijn staat garant voor een leuk en compleet dagje weg.

BLOEMENPRACHT

Op het terrein van t Veluws Zandsculpturenfestijn raak je niet uitgekeken. Vanuit een gezellig straatje, waar achter verschillende etalages de mooiste zandsculpturen schuilgaan, loop je zo de Veluwse bossen in. Zie hoe de Veluwe groots is nagebootst, waarbij de natuur van buiten naar binnen is gebracht, inclusief dieren, geluiden en zandsculpturen. Gun daarna je benen even wat rust in het sfeervolle restaurant om vervolgens het buitenterrein te betreden, dat door Rob Verlinden is omgetoverd tot een kleurige bloemenzee, zodat alle zandsculpturen nog beter tot zn recht komen. Neem op het terras een kop koffie of werp van bovenaf een blik op de bijzondere werken door plaats te nemen in een van de karretjes die over de monorail rijden (leuk voor jong én oud). Zo zie je nog meer details en ervaar je hoe bijzonder alle werken samen zijn.

WOONTIPS

Woonaccessoires, woondecoraties, meubelen, cadeautjes en nog veel meer
Voordat je het weet, begint het voorjaar weer. Tijd dus om je tuin op te fleuren. Bij de Beeldentuin, waar t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, vind je bijzonder mooie (tuin)beelden verdeeld over ruim 3.000 vierkante meter. Onder de nostalgische houten overkappingen liggen de leukste tuindecoraties. Binnen wacht je een complete verrassing! Hier vind je een woonwinkeldorp van ruim 1.300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met alles voor in huis! Achter oude geveltjes gaan compleet ingerichte kamers in verschillende themas schuil. Verwonder je over de enorme hoeveelheid aan woonaccessoires, woondecoraties, meubelen, cadeautjes en nog veel meer. Je vindt er grote merken zoals Riverdale, Countryfield, PTMD, Zusss, Clayre & Eef, Jet by Ter Steege, Wickwood, maar ook minder bekende merken zullen je aandacht trekken.

HIGH TEA

Zin in een high tea, een kopje koffie of een lekker belegd broodje? Geen probleem, want bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin op de begane grond van het nostalgische woonwinkeldorp zit je sfeervol, op je gemak en kun je bijkomen van het shoppen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor iets anders op de uitgebreide menukaart. Je zult genieten van de prachtige ruimte, maar zeker ook om de toegewijde bediening door onder andere mensen met een verstandelijke beperking.

PRIJS & OPENINGSTIJDEN

t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats van 14 april tot en met 28 oktober 2017 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondags gesloten.

Het gehele park is rolstoelvriendelijk.

De toegangsprijzen bedragen:

- 0 t/m 5 jaar: gratis

- 6 t/m 12 jaar: € 4,50

- 13 jaar en ouder: € 9,50

Parkeren gratis.

Meer informatie over t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl .   Evenementen