UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Spaanse Rijschool met Lipizzaners naar Ahoy Rotterdam

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de klassieke rijkunst: De Lipizzaners van de Spaanse Rijschool uit Wenen komen weer naar Rotterdam! Al zes maal eerder was Rotterdam Ahoy gastheer van s werelds oudste en enige hippisch instituut. Deze frequentie is best bijzonder, want de directie van de Spaanse Rijschool wordt door vele internationale accommodaties benaderd om de prestigieuze shows te mogen presenteren.
Slechts één maal per jaar verlaten de Lipizzaners en hun berijders de Barokke Hofburg in Wenen voor een buitenlandse tournee en op 27, 28 en 29 oktober zijn ze opnieuw exclusief te zien in Rotterdam Ahoy! De kaartverkoop voor de komende voorstellingen start 24 februari a.s. om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

WEDERZIJDS VERTROUWEN

Algemeen Directeur Spaanse Rijschool Elisabeth Gürtler kijkt er naar uit om weer naar de Maasstad te komen: Wij zijn blij om onze show opnieuw te mogen opvoeren in Rotterdam Ahoy. Voor ons is het een genot om te rijden voor echte liefhebbers van de klassieke dressuur, mensen die weten hoe hoog het niveau is van alle oefeningen. Maar ook precies weten welke essentiële rol het wederzijds vertrouwen speelt tussen de paarden en hun berijders om dit te kunnen bewerkstelligen.

KROONJUWEEL

De Piaffe, de Levade, de Courbette en de Capriole. Het zijn stuk voor stuk meesterstukken die de Lipizzaners van de Spaanse Rijschool met hun berijders in het zadel tot in de perfectie beheersen. Het absolute kroonjuweel van de Klassieke Rijkunst en één van de hoogtepunten van de show is echter het Werk aan de Lange Teugel. De ruiter zit in dit geval niet op het paard, maar loopt er vlak achter. Vanuit die positie aangestuurd laat het goed getrainde paard alle zware oefeningen van de Klassieke Rijkunst zien, zoals de Piaffe, de Passage en de Galoppirouettes. De ruiter maakt hierbij slechts gebruik van zijn teugels en zachte stem. Dit vergt een enorm wederzijds vertrouwen en subtiele samenwerking tussen mens en paard. Een ware Pas de Deux.

KAARTVERKOOP
De shows van de Spaanse Rijschool vinden plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober aanvang, 20.00 uur en op zondag 29 oktober begint de show om 14.00 uur. Toegangsprijzen vanaf € 39,- (excl. service kosten). Tickets verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen beschikbaar, zie www.spaanserijschool.nl   Evenementen