UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
AH Buitendag: leerzaam én leuk dagje uit op Tweede Paasdag


Nederland gaat het platteland op. Op maandag 2 april (tweede paasdag) organiseert Albert Heijn de AH Buitendag. Nederland krijgt een kijkje in de keuken van lokale boeren, telers, tuinders, bakkerijen en brouwerijen. Iedereen kan op deze dag met eigen ogen zien waar de verse producten, zoals groenten, kaas, vlees, brood en bloemen, vandaan komen.

Op sommige locaties worden er unieke activiteiten georganiseerd om het boerenleven op een bijzondere manier te ontdekken; van een mini kunstcollege van het Rijksmuseum tot een hooibalenconcert. In totaal doen 75 leveranciers, verspreid door het hele land, mee aan de AH Buitendag.

WAAR KOMEN ZE VANDAAN?

Dagelijks belanden verse producten zoals groenten, vlees, kaas en brood vanuit de supermarkt op onze borden. Maar waar komen al deze producten eigenlijk vandaan en hoe worden ze geteeld of gemaakt? Tijdens AH Buitendag op maandag 2 april (tweede paasdag) kan heel Nederland dit zelf ontdekken, gewoon in de eigen regio. Iedereen die nieuwsgierig is, van jong tot oud, kan op ontdekkingstocht bij één van de ruim 75 deelnemers. Van gedreven teler tot tuinder en van bevlogen bakker tot bierbrouwer, ze openen allemaal tegelijk hun deuren om te laten zien hoe gepassioneerd ze zijn over hun product. Dit educatieve en laagdrempelige dagje uit is gratis en aanmelden kan vanaf nu via www.ah.nl/buitendag.

KIJKJE IN DE KEUKEN

Tijdens de AH Buitendag op tweede paasdag krijgen bezoekers een uniek kijkje in de keuken. Ze kunnen met eigen ogen zien waar de producten vandaan komen. Op vele locaties worden daarnaast leuke activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen, proeverijen en demonstraties.

Wegens het succes van vorig jaar, toen ruim 80.000 Nederlanders de AH Buitendag bezochten, is het aantal deelnemers dit jaar uitgebreid.

ENKELE DEELNEMERS UITGELICHT

Groenten- en kruidentelers Christ en Jacqueline Monden van De Kruidenaer uit het Brabantse Etten-Leur vertellen op tweede paasdag alles over hun passie: het dagelijks telen van verse kruiden, botersla en paprikas. Onze munt, kropsla en basilicum telen wij op water, een schone en duurzame methode. Bloemenkwekers Gert-Jan en Lydia Klaver (broer en zus) kweken jaarlijks meer dan 15 miljoen lelies. De Oriental Lelie kenmerkt zich door haar grote bloem. Alle groeifasen van de Oriental Lelies zijn tijdens de Buitendag bij ons te bewonderen; van bol tot bloem.

BIERBROUWEN

Bierbrouwer Bart Obertop, eigenaar van Brouwerij t IJ uit Amsterdam, doet dit jaar voor het eerst mee: Het brouwen van bier is een eeuwenoud proces met vele ingewikkelde stappen om tot de juiste smaak te komen. We nemen de bezoekers graag mee in dit proces, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe we van hop tot een goudkleurig glas bier komen.

Bezoek aan de brouwerijen voor minderjarigen alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene. Het nuttigen van alcohol door personen onder de 18 is niet toegestaan.

RIJKSMUSEUM TUSSEN DE KOEIEN

Op een drietal locaties, verspreid door Nederland, wordt een unieke activiteit georganiseerd om het boerenleven en de herkomst van producten op een bijzondere manier te ontdekken. Bij de familie Meijer in Blijham (Groningen) vindt een mini kunstcollege van het Rijksmuseum plaats. Aan de hand van onder andere het Melkmeisje van Johannes Vermeer leert jong en oud meer over zuivel, het boerenleven en -landschap.

HOOIBALENCONCERT

Tussen de hooibalen bij de Beekhoeve in het Utrechtse Kamerik wordt een hooibalenconcert georganiseerd met zangeres Nienke van den Berg, bekend van onder andere Zapplin, en pianist Cor Bakker. Tenslotte vindt er bij Huizer Tuinderij in Hendrik-Ido-Ambacht (Zuid-Holland) een kookworkshop plaats, waar een selectief gezelschap op een bijzondere locatie leert koken met verse producten van het land.

PAASPRET GEGARANDEERD

Iedereen die op tweede paasdag een kijkje wil nemen bij één van de bedrijven bij hem of haar in de buurt, kan zich via deze website gratis inschrijven voor een rondleiding bij één van de deelnemende boeren, telers, tuinders of andere leveranciers in de regio, verspreid door het hele land. Meer informatie over de AH Buitendag is te vinden op www.ah.nl/buitendag.   Evenementen