UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Veerigste Bokbierfestival met meer dan 100 bieren in Beurs van Berlage
Bokbier is een echte vrouwendrank geworden, zo is te merken op het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Foto Tina Westphal
Bokbier is een echte vrouwendrank geworden, zo is te merken op het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Foto Tina Westphal

De Beurs van Berlage is van vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober helemaal in de sfeer van het jaarlijkse Bokbierfestival, dat voor de 40e keer door PINT, een vereniging van kritische bierliefhebbers, wordt georganiseerd. Een jubileum dus!

Begonnen in een Amsterdams café is het inmiddels uitgegroeid van 65 bezoekers tot een evenement waar zo'n 12.000 bezoekers op af komen. In totaal worden er rond de 100 bieren geschonken, waaronder ook enkele Belgische en Duitse.

FEESTBIER

Het bijna complete assortiment aan Nederlands Bokbieren zal te proeven zijn, alles van het vat. Jaarlijks maken bijna alle Nederlandse brouwerijen een bokbier. Het bokbier seizoen ligt rond oktober en november. De reden waarom voor dit biertje een festival wordt georganiseerd is omdat bokbier van oorsprong een feestbier is.

Het unieke van dit concept is dat je een glas krijgt bij de ingang en dit jou glas blijft gedurende je bezoek. Je proeft een biertje, spoelt je glas om en gaat naar de volgende stand.

GEZELLIGHEID

Opvallend is de gezelligheid. Mannen,vrouwen, jong en oud praten met elkaar over wat de lekkerste bokbieren zijn. In een aparte zaal kun je ook genieten van live muziek.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De openingstijden zijn:

vrijdag 27 oktober: 17:00-23:00 uur

zaterdag 28 oktober: 12:00-23:00 uur

zondag 29 oktober: 12:00-19:00 uur

Tickets voor het Bokbierfestival zijn verkrijgbaar voor €20,- per stuk. Voor deze prijs kun je naar binnen, krijg je een uniek festivalglas en drie consumptiemunten. Losse munten zijn verkrijgbaar in de zaal voor €3,- per stuk. De tickets kunt u contant kopen aan de deur of via de website doormiddel van een e-ticket. Munten kunnen contact of met pin worden gekocht.

De Beurs van Berlage ligt aan het Damrak in Amsterdam.

Meer informatie op www.pint.nl.   Evenementen