UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Baardsakis nieuwe apensoort in Apenheul.
In Apenheul wonen nu ook baardsakis.
In Apenheul wonen nu ook baardsakis.


In Apenheul i is een nieuwe apensoort te zien: de baardsaki. Twee mannetjes verhuisden onlangs vanuit dierentuinen in Belfast en Colchester naar het dierenpark in Apeldoorn. Apenheul is erg blij met de komst van het tweetal. Baardsakis zijn wereldwijd namelijk in slechts een handjevol dierentuinen te zien. Apenheul is nu één van de vier dierentuinen in Europa die ervaring kan opdoen in het houden van deze zeldzame soort.

Bezoekers kunnen de baardsakis bewonderen aan het einde van de looproute van Apenheul. Daar zijn ze te zien op een gedeelte van het wolapeneiland.

UNIEKE SOORT

Baardsakis staan, zoals hun naam al zegt, bekend om hun karakteristieke baard. Mannen én vrouwen hebben er één. Ook hun relatief grote, dikke staart valt goed op. In het wild leeft de soort in de regenwouden van Suriname, Guyana en Noord-Brazilië. Warner Jens, hoofd dierverzorging: In dierentuinen komen baardsakis bijna niet voor. We zijn er trots op dat we ervaring mogen opdoen in het houden van baardsakis en dat bezoekers deze unieke soort in Apenheul kunnen zien. Door mensen in contact te brengen met bijzondere apensoorten, hopen we nog meer bij te dragen aan onze missie: liefde voor dieren en natuur stimuleren.

38 VERSCHILLENDE APENSOORTEN

Met de komst van de baardsakis telt de collectie van Apenheul maar liefst 38 verschillende apensoorten. In totaal gaat het om bijna 300 apen, waarvan ongeveer de helft los tussen de bezoekers loopt.

LIEFDE VOOR DIEREN EN NATUUR

Stichting Apenheul is een ideële organisatie die zich met hart en ziel inzet voor apen en hun leefgebied in het wild. Apenheul is in 1971 opgericht met als doel om liefde voor dieren en natuur te creëren, door bezoekers in het park een unieke beleving met apen mee te geven. Bovendien steunt Apenheul natuurbehoudprojecten over de hele wereld om apen en hun leefgebied te beschermen. Een deel van de opbrengst van Apenheul komt hieraan ten goede.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Apenheul is in 2017 van 14 april t/m 5 november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 15 juli t/m 27 augustus is het park open van 9.00 tot 18.00 uur.

Adres: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

  Dierentuinen