UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Mexicaans feest Da de los Muertos in Burgers' Zoo in Arnhem
Het Mexicaanse feest Da de los Muertos is een soort Halloween, maar dan zonder te griezelen.
Het Mexicaanse feest Da de los Muertos is een soort Halloween, maar dan zonder te griezelen.

Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober staat Koninklijke Burgers Zoo in Arnhem in het teken van Da de los Muertos: Dag van de Doden. Dit kleurrijke feest is het grootste culturele evenement van Mexico, maar wordt ook in bijna alle Zuid- en Midden-Amerikaanse landen gevierd.

In tegenstelling tot Halloween is Da de los Muertos echter helemaal niet bedoeld om te griezelen: het respect voor overleden familieleden en vrienden staat centraal, waarbij tevens het leven wordt gevierd. Het is een feestelijk evenement met een rijke historie, dat geschikt is voor jong en oud. Da de los Muertos is terug te voeren op de eeuwenoude cultuur van de Azteken en de Mayas. Steeds meer internationale bekendheid

HOLLYWOOD

Met name in Hollywood ontstaat een groeiende belangstelling voor het fascinerende evenement Da de los Muertos. Zo vond in de laatste film van James Bond de openingsscène plaats in een Mexicaanse stad tijdens de grootschalige viering van dit evenement. In november van dit jaar komt Disney met de internationale première van Coco: deze nieuwe tekenfilm voor jong en oud is helemaal gebaseerd op Da de los Muertos en legt de oorsprong en gebruiken van dit evenement spelenderwijs aan de (jonge) kijkers uit.

ACTEURS, WORKSHOPS EN AANKLEDING

In samenwerking met ROC Rijn IJssel heeft Burgers Zoo dit jaar op elke dag van het evenement twaalf acteurs in het park rondlopen, die in traditionele stijl zijn verkleed en geschminkt. Niet alleen kunnen bezoekers met deze kleurrijke figuranten op de foto, maar ook trakteren zij gasten op kenmerkende Mexicaanse muziek.

WORKSHOPS

Het Arnhemse dierenpark organiseert daarnaast speciale workshops, waarin kinderen en volwassenen van origami schedels kunnen maken en versieren, maskers kunnen ontwerpen en bijvoorbeeld marsh mellows kunnen beschilderen. Naast de sfeervolle thematische elementen van vorig jaar zorgt Burgers Zoo voor extra aankleding. Zo sieren meer dan 1500 meter Mexicaanse Da de los Muertos-vlaggetjes de paden van het park en voor de Pingun Corner komen grote muurtekeningen te hangen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Alle praktische informatie over dit evenement is te vinden op www.burgerszoo.nl/diadelosmuertos. Abonnementhouders krijgen gratis toegang.

Burgers Zoo is dagelijks open van 9.00 uur tot 18.00 uur, op zondag 29 oktober open tot 17.00 uur.

Adres: Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Meer informatie op www.burgerszoo.nl   Dierentuinen