UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Hakhout zagen in Zuid-Limburg om bijzondere orchideeën terug te krijgen
Na gedane arbeid genieten van een stuk Limburgse vlaai.
Na gedane arbeid genieten van een stuk Limburgse vlaai.

IVN Zuid-Kennemerland organiseert binnenkort een leuk weekend werken in de natuur in Zuid-Limburg. Deelnemers gaan aan de slag in natuurgebieden de Wijlre Akkers (Staatsbosbeheer) en in het Eyserbos (Limburgs landschap) van donderdag 26 t/m zondag 29 oktober. Deelnemers gaan zagen en knippen in de houtwallen op de hellingen om bijzondere orchideeën terug te krijgen. Boswachters vertellen hierover tijdens de werkzaamheden en de werkers krijgen ook een excursie aangeboden.

Nadat Staatsbosbeheer twee jaar geleden houtopstanden had uitgedund en verwijderd in natuurgebied de Dolsberg bij Wijlre werden er weer bijzondere orchideeën gevonden, waaronder het Bleke Bosvogeltje. Deelnemers aan het komend weekend in Limburg verblijven in een groepsherberg in Noorbeek. Er zijn 5 slaapkamers met ruimte voor in totaal 38 personen. Donderdagmiddag, vrijdag en de zaterdag wordt in de natuur gewerkt, maar er is nog voldoende tijd om de wandelschoenen aan te trekken.

NATUURWANDELING

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren om deze natuurgebieden nog mooier te maken zijn van harte welkom! Het is ook mogelijk een dag(deel) meedoen. Limburgs landschap en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep! IVN afdeling Heuvelland verzorgt zondagochtend een mooie natuurwandeling in de buurt.

De kosten voor dit weekend zijn 65 euro (incl. overnachting en maaltijden). Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, onderlaken, slaapzak en kussen etc.
Verdere informatie en aanmelden via ivnzk.natuurwerk@gmail.com Of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland   Dagtips