UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kerstactiviteiten in Het Scheepvaartmuseum
Op het VOC-schip Amsterdam maak je een virtuele reis naar de Gouden Eeuw.
Op het VOC-schip Amsterdam maak je een virtuele reis naar de Gouden Eeuw.


In de kerstvakantie (23 december t/m 7 januari 2018) zijn er volop activiteiten voor het hele gezin in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Maak bijvoorbeeld je eigen periscoop, ga op zoek naar de verhalen achter de nieuwe tentoonstelling 'Gamechangers | maritieme innovaties' of beleef een avontuur onder zee met Rinus de Rat!

Ook kun je een kijkje nemen bij de nieuwe tentoonstelling Dare to Discover!

GAMECHANGERS

De nieuwe tentoonstelling Gamechangers zit vol met nieuwe ontdekkingen en uitvindingen. Er zit zelfs een duikboot in die al meer dan 300 jaar geleden is uitgevonden! Duikboten gebruiken een 'periscoop' om boven het water uit te kijken. Tijdens deze kerstvakantie ontdekken kinderen hoe hij precies gebruikt wordt en ga je met een gids zelf je eigen echte periscoop maken. Natuurlijk mag je hem daarna mee naar huis nemen.

OP AVONTUUR MET RINUS DE RAT

Rinus de Rat en zijn vriendinnetje Roxy beleven een nieuw avontuur onder zee, aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Het is een beetje vies aan boord, maar Roxy heeft een idee! Maar...is dat wel een goede oplossing? Doe mee aan het nieuwe kleuterprogramma met een avontuurlijk voorleesverhaal voor alle kleuters van 3-6 jaar en ouders/grootouders.

Dagelijks om 12.00 & 14.00 uur.

Duur? Circa 30 minuten.

Kosten? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

Aanmelden? Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

ONTDEKKINGEN EN UITVINDINGEN

Wel eens een 1-persoons onderzeeër gezien? En een 'scheepskameel' die helemaal niet in de dierentuin thuishoort? Ga samen met je familie en een leuke gids in ca. 30 minuten op zoek naar de verhalen achter de nieuwe tentoonstelling over maritieme uitvindingen. Luister naar spannende verhalen over mislukte plannen en bijzondere ideeën.

Dagelijks om 12.45, 13.00, 13.15 en 13.30 uur.

Duur? Circa 30 minuten.

Kosten? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

DARE TO DISCOVER!

Het Scheepvaartmuseum lanceert in Amsterdam een spectaculaire Virtual Reality tijdreis, getiteld 'Dare to Discover a VR Journey'. De VR, te zien aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam', voert je terug naar de Gouden Eeuw. Tijdens de reis maak je een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar je hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven.

Toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. De VR is gratis te bezoeken met een geldig museumentreebewijs. Reserveren voor de VR kan hier.

Adres Het Scheepvaartmuseum: Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Meer informatie Kerstvakantie activiteiten op www.hetscheepvaartmuseum.nl
  Dagtips