UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Op reis met de oudste nog rijdende stoomlocomotief
Kinderen kunnen in de hestvakantie op Stoomsafari.
Kinderen kunnen in de hestvakantie op Stoomsafari.


In de Herfstvakantie (van 21 t/m 29 oktober) biedt de Museumstoomtram een uitgebreid programma met extra activiteiten voor de jongste bezoekers. Tijdens de speurtocht Stoomsafari ontdek je hoe de oudste nog rijdende locomotief van Nederland met water en vuur in beweging komt.

Locomotief NS 6513 is de oudste nog rijdende locomotief in Nederland. De locomotief uit 1887 rijdt sinds dit jaar weer na een restauratie in het museum. In de herfstvakantie kan met deze en nog een andere stoomlocomotief worden meegereisd van Hoorn naar Medemblik. Iedere ochtend wordt de locomotief opgestookt voor de reis en daar kun jij bij helpen.

STOOMSAFARI

Naast het stoken van de kolen kun je je onderweg verkleden als Ot en Sien of helpen met het inladen van de goederen. Tijdens de herfstvakantie ontvang je een gratis koffer vol opdrachten waarmee je Op Stoomsafari gaat!

UITGEBREIDE DIENSTREGELING

De stoomtrams vertrekken uit Hoorn om 10.40 uur en 11.40 uur, vanuit Medemblik om 13.20 uur en 15.20 uur. De grote historische veerboot Friesland vertrekt uit Enkhuizen om 10.40 uur en uit Medemblik om 13.20 uur. Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober vindt onderhoud aan het spoor plaats en worden de bezoekers met historische bussen vervoerd tussen de tramstations Hoorn en Wognum, waar de stoomtramrit op die dagen begint en eindigt.

Voor etickets en reisplanner zie www.stoomtram.nl   Dagtips