UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kom en geniet van cultuur op Volendammerdag
Natuurlijk is er aandacht voor de klederdracht tijdens de Volendammerdag. Foto J. Tuijp.
Natuurlijk is er aandacht voor de klederdracht tijdens de Volendammerdag. Foto J. Tuijp.


Zondag 24 juni organiseert Stichting Cultuur Volendam in samenwerking met verenigingen en vrijwilligers een muzikale dag aan de haven van Volendam.

Traditiegetrouw begint de Volendammerdag met een heilige mis in St. Vincentiuskerk om 9.30 met zang van het kerkkoor St. Caecilea.

Bij de visafslag zingen de Zangertjes van Volendam om 11.30 en vertellen de medewerkers van Stichting Odion, de klederdrachtgroep en de Vereniging Behoud de Volendammer Botters over visserij en de scheepswerf. Ook kan je voor een klein bedrag een bottertochtje maken over het IJsselmeer. Tegenover Restaurant de Pompadour staan de ketels opgesteld voor de palingrokers; de tijden van vroeger herleven aan de kade.

PODIUMBOOT

Aan de haven - tegenover de Molen - ligt het vissersschip VD64 van de familie Loege als podiumboot. Rond de klok van 12.00 uur zullen enkele teams van Dans & Training Leeflang (waaronder zelfs een Nederlands kampioen streetdance hiphop team) een aantal optredens verzorgen. Daarna zal het Tamboerkorps een optreden verzorgen. Deze Volendammerdag zal muzikaal worden afgesloten door de Evergreen Top 1000 Band. Er wandelen looporkesten van het Noordeinde naar het Zuideinde en Clown Peppino vermaakt de voorbijgangers

Meer informatie op www.cultuurvolendam.wordpress.com   Dagtips