UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Passie in Paard kortere versie van Bachs Matthäus Passion

Het Residentie Orkest geeft op vrijdag 30 maart in de Haagse poptempel Paard het concert Passie in Paard. In dit concert van een uur laat het Residentie Koperensemble, aangevuld met slagwerkers en zangers, zijn versie horen van Bachs meesterwerk.

Wat is de bedoeling van Passie in Paard? Als een kunstwerk, een muziekstuk, zó fenomenaal, zó krachtig, rijk en meeslepend is, moet je er dan niet gewoon voor eeuwig met je tengels van af blijven? Ja en nee. Ja, want de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is net als zijn onderwerp natuurlijk heilig. De talloze, traditionele, uitvoeringen in de Paastijd hebben inmiddels de status van onaantastbaar Nederlands cultureel erfgoed bereikt. Zonder Matthäus Passion geen Pasen.

NIEUW PUBLIEK

Maar, zo dacht men bij het residentie Orkest, kunnen we samen met Bach een nieuw publiek aanspreken zonder afbreuk te doen aan de inhoud, het verhaal en de briljante muziek? Kunnen we een taalbarrière doorbreken en zonder de kern en de essentie van de Matthäus Passion uit het oog te verliezen zelf een Nederlandstalige, ingekorte en totaal nieuw gearrangeerde en georkestreerde versie maken, die tot de verbeelding spreekt van een hele nieuwe generatie muziekliefhebbers?

NIEUWE BLADZIJDE

Of dat lukt moet zich nog bewijzen. Niet om de bestaande traditie te doorbreken, maar om er een nieuwe bladzijde aan toe te voegen! Daarom: Passie in Paard, een Nederlandstalige ingekorte versie van Bachs Matthäus Passion. Met slechts vier zangers, één verteller, twaalf koperblazers, klarinet, één contrabas en twee slagwerkers. En een eeuwenoud verhaal natuurlijk.

Passie in Paard is een concert in de serie Symphonic Junction, waarin het Residentie Orkest en presentatrice Carine Lacor in de Haagse poptempel Paard nieuwe artiesten en genres verwelkomen.

De aanvang is 20.15 uur. Tickets kosten 20 euro en zijn online te bestellen op www.paard.nl/tickets

RESIDENTIE ORKEST

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Poptempel Paard ligt aan de Prinsengracht 12, 2512 GA Den Haag.

Meer informatie op www.paard.nl   Concerten