UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Concert over hoofse liefde en ridderlijkheid in Museum Schokland


Op zondagochtend 25 februari verzorgt het LAIS Kwartet de muzikale voorstelling LAIS, een liedcyclus. De voorstelling is genspireerd op lai, een middeleeuwse Franse en Engelse verhalende poëzie, korte verhalen op rijm over hoofse liefde en ridderlijkheid, vaak met bovennatuurlijke en sprookjesachtige Keltische motieven. Aanvang van het concert is 11.00 uur. De muzikale voorstelling duurt ongeveer een uur.

Het LAIS Kwartet bestaat uit zangeres/vertelster Franka van Essen, fluitiste Mirjam Altena, gitariste Annette Kruisbrink en celliste Rivke van der Staa. De muzikale voorstelling die zij ten gehore zullen brengen, is gebaseerd op 12 lais, opgetekend in de 12e eeuw door Française Marie de France. Ze gaan allemaal over de liefde in haar diverse verschijningsvormen en de onderwerpen zijn nog steeds actueel, het publiek herkent zich in de oude teksten over mislukte liefde, verraad, duels, jaloezie en tijdloze humor. Componiste Annette Kruisbrink heeft er een hedendaagse en herkenbare draai aan gegeven met hier en daar een flinke dosis humor.

CONCERT OP SCHOKLAND

LAIS, een liedcyclus door het Lais Kwartet is onderdeel van de serie Concerten op Schokland. Die vinden plaats in de Waterstaatskerk op de Middelbuurt, centraal gelegen op het Werelderfgoed Schokland. De Middelbuurt is één van de oude woonterpen op het voormalige eiland Schokland; eiland in de Zuiderzee en sinds de drooglegging van de Noordoostpolder een eiland op het droge. De kerk, daterend uit 1834, is onderdeel van Museum Schokland.

RESERVEREN

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Museum Schokland en Theater t Voorhuys in Emmeloord en via de website . Kaarten kosten € 13,- (korting voor theaterpashouders van Theater t Voorhuys). Met uw toegangskaart heeft u vrije toegang tot het museumterrein na afloop van het concert.

Adres Museum Schokland: Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland

Kijk voor meer informatie en overige Concerten op Schokland op www.museumschokland.nl.   Concerten