UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Silence #7 met Michiel Borstlap in Oude Kerk Amsterdam
Michiel Borstlap speelt tijdens Silence #7 in de Oude Kerk in Amsterdam.
Michiel Borstlap speelt tijdens Silence #7 in de Oude Kerk in Amsterdam.


Op 3 november speelt pianist en componist Michiel Borstlap in alle vroegte in De Oude Kerk in Amsterdam tijdens het muziekprogramma Silence #7. Michiel Borstlap is Nederlands bekendste jazzpianist. Hij is onderscheiden met de Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award, kreeg meerdere Edisons en een Gouden Kalf voor filmmuziek. Borstlap treedt veelvuldig op met jazz- en popmusici en zijn composities worden uitgevoerd door vooraanstaande jazzmusici als Herbie Hancock en Wayne Shorter.

In de Oude Kerk brengt Borstlap een reeks composities en improvisaties ten gehore op de vleugel, reagerend op de ruimte, akoestiek en architectuur van het gebouw, maar ook op het momenteel tentoongestelde werk van Iswanto Hartono. Aanleiding om Michiel Borstlap in de Silence serie uit te nodigen is zijn laatste album 'Velvet': een verkenning van de ruimte tussen muzieknoten, de schaduwen in de muziek, de stilte.

MUZIEKGESCHIEDENIS

De Oude Kerk kent een indrukwekkende muziekgeschiedenis en was in de zestiende eeuw een van de eerste plekken in Noord-Europa waar een publiek van openbare concerten kon genieten. In afwachting van de restauratie van het beroemde Vater-Müller-orgel koos de Oude Kerk ervoor om de stille tijd goed te gebruiken en na te denken over een nieuw muzikaal programma. Vanuit gesprekken met musici, kunstenaars en programmeurs is in november 2016 een muziekprogrammering van start gegaan in aansluiting op de kunstprogrammering van de Oude Kerk en in de context van een monumentaal gebouw. De concerten van de Silence serie beginnen altijd om 8:00 uur s ochtends, en klinken frequent op een eerste vrijdag van de maand. Silence #8 vindt plaats op 2 februari 2018.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Silence #7

Vrijdag 3 november 2017, 08.00 uur

Oude Kerk, Oudekerksplein 23, (de Wallen) Amsterdam

Prijs: € 10,- (Museumkaart, Vrienden van de Oude Kerk, ICOM card, I Amsterdam city card en stadspas: vrij entree)

Meer informatie en online tickets op www.oudekerk.nl
  Concerten