UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Intieme miniconcerten binnen in het Zuiderzeemuseum
Tijdens de miniconcerten kan naar hartelust worden gedanst. Foto Frank Bedijs
Tijdens de miniconcerten kan naar hartelust worden gedanst. Foto Frank Bedijs


In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, net als voorgaande jaren , miniconcerten. Diverse duos en muziekgroepen treden op verschillende zondagen in de maanden december tot en met maart op. Luister, kijk en dans er naar hartenlust. In december en januari zijn er concerten van Jeff Heine, Pastora, El Armenio, Livio en Folq World. Zij spelen Flamenco, Zuid-Amerikaanse- en wereldmuziek, waar je bijna niet stil bij kunt blijven zitten.

De intieme miniconcerten beginnen om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Zondag 7 januari: Pastora en El Armenio

Flamencodanseres Pastora en gitarist El Armenio treden samen op. Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten en maakte diverse theatervoorstellingen. El Armenio werkte samen met zijn leraar en inspirator Salvador Andrades. Hij genoot een mooie muziekopleiding en won diverse prijzen. Durf jij deze zondag ook op de dansvloer te stappen?

Zondag 14 januari: Livio

Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het miniconcert van Combolero op zondagmiddag 14 januari. Livio brengt mooie, Spaanstalige duetten, begeleid door accordeon, gitaar, contrabas en percussie. Van de straten van Havanna tot de stranden van Puerto Rico; van de pleinen van Buenos Aires tot de bergen van Yucatan; de Midden- en Zuid-Amerikaanse muziek omspant werelddelen en omarmt wereldzeeën.

Zondag 28 januari: Folq World

Op deze zondag klinkt er muziek van Enkhuizer muzikanten in het atrium. Het kwartet Folq World brengt heerlijke wereldmuziek van lokale grootheden ten gehore. De leden spelen klarinet, contrabas, gitaar en akkoorden. Een mooi concert voor de laatste zondag in januari!

SCHEPENHAL

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van de concertenreeks.
  Concerten