UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Negentiende editie Art Rotterdam 2018 in Van Nellefabriek
Sfeerbeeld van Art Rotterdam van vorig jaar.
Sfeerbeeld van Art Rotterdam van vorig jaar.


De negentiende editie van Art Rotterdam zetelt wederom, van donderdag 8 tot en met zondag 11 februari, in de iconische Van Nellefabriek. En net als vorige edities met een sterke missie. Of zoals directeur Fons Hof het formuleert: "Meer en meer is Art Rotterdam, voor een grote groep kunstliefhebbers, het jaarlijkse moment om toe te slaan en een mooi kunstwerk te bemachtigen. Wij doen er alles aan om hiervoor de juiste sfeer te creëren."
,,Wat wij willen, is dat je tijdens Art Rotterdam van de ene ervaring in de andere valt. Verzamelaars moeten voelen dat ze onderdeel zijn van een grote, dynamische cultuur!" Effectief hulpmiddel bij dit streven is ongetwijfeld de zo eigen, karakteristieke presentatie van Art Rotterdam, die uit een grote variëteit aan tentoonstellingsmodellen bestaat.

FOCUS OP JONGE KUNST IN GEVARIEERD CONCEPT

In toenemende mate weet Art Rotterdam zich als curated fair te onderscheiden. Met uitzondering van de Main Section draagt elke sectie het stempel van een jonge en/of bekende curator. Nieuw dit jaar is de sectie Commonities, naar een ontwerp van Lorenzo Benedetti, curator of contemporary art bij het Kunstmuseum St.Gallen. In Commonities legt Benedetti op basis van thematiek en materialiteit verbanden tussen kunstenaars van verschillende aanwezige galeries.

EXPERIMENT

Open Air, bestemd voor de presentatie van grootschalige werken op het terrein van de Van Nellefabriek, wordt gecureerd door Niekolaas Johannes Lekkerkerk, curator bij The Office for Curating, Rotterdam. Suzanne Wallinga, mede-oprichter en directeur van A Tale of a Tub, cureert Intersections. In deze sectie, een platform voor non-profit performance- en installatiekunst, ligt de focus op het experiment. Art Rotterdam Projections, gecureerd door Martha Kirszenbaum, krijgt de beschikking over een verduisterde ruimte van 700 m2 met een flink aantal videos op grote, vrijstaande projectiewanden. Kirszenbaum, werkzaam in Los Angeles en Parijs, is curator en publicist.

NAOORLOGSE KUNST

Patrick Constantin Haas, curator bij het Witte de With Center for Contemporary Art, cureert de New Art Section voor jonge galeries die solo's van aanstormend talent presenteren.

In de Main Section, waar ongeveer 70 (inter)nationale galeries hun stands hebben, is bovendien ook ruimte gereserveerd voor handelaars in naoorlogse kunst en vintage fotografie.

De tentoonstelling Prospects & Concepts zetelt voor de zesde keer in het oude distributiecentrum van de Van Nellefabriek. In deze enorme ruimte van 2.500m is werk te zien van bijna tachtig beeldend kunstenaars die in 2016 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen van het Mondriaan Fonds. Curator is Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Commonities, Intersections, CitizenM Cinema en het fine-dining restaurant bevinden zich in het nieuwe paviljoen van Art Rotterdam.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Art Rotterdam

Van Nelle Fabriek | Van Nelleweg 1 | 3044 BC | Rotterdam

- Donderdag 8 februari, 11.00 - 19.00 uur

- Vrijdag 9 febuari, 11.00 - 21.00 uur

- Zaterdag 10 februari, 11.00 - 19.00 uur

- Zondag 11 februari, 11.00 - 19.00 uur

Entree € 19,50 | online tickets € 16,50 | kinderen tot 12 jaar gratis entree

Meer informatie op www.artrotterdam.com   Beurzen