UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Proef het verleden bij Archeon Culinair
Pierre Wind is tijdens Archeon Culinair in de weer met insecten.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september is het in Archeon proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren van hapjes, spijzen en lekkernijen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Dit alles onder de inspirerende aanwezigheid en expertise van de befaamde Pierre Wind.

Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud, tot het middeleeuwse braadstuk.
Meer...
Archeon in de ban van ikonen
Ikoon van aartsengel Michael

Archeon viert de zomer met een bijzondere tentoonstelling van Ikonen en wel van 25 juni t/m 2 oktober in het middeleeuwse Koopmanshuis.

In de middeleeuwen splitste de kerk in twee delen: oost en west. Het oostelijke deel, de orthodoxe kerk, ontwikkelde een heel eigen beeldtraditie, die tot op de dag van vandaag bestaat. Ikonen verbeelden feesten, heiligen, Maria, Christus en engelen en worden met veel respect behandeld. Je zou kunnen zeggen d  Meer...
Megapret speelparadijs voor hele gezin
Ook voor kleine kinderen is Magapret een ideaal speelparadijs

Familiepark Megapret in Lievelde is een familiepark met skelters, tractoren, speelapparaten, een enorm stuk grond en een waterparadijs. Het is geschikt voor elk weerstype. Hier beleef je buitenpret, binnenpret, waterpret en golfpret.

Het binnen en buiten speelpark is geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.
  Meer...