UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Op expeditie naar Rottumeroog
Vlakbij Rottumeroog gaan de deelnemers van boord.
Vlakbij Rottumeroog gaan de deelnemers van boord.

Altijd al een bezoek willen brengen aan een onbewoond eiland? Dat kan! Staatsbosbeheer organiseert van augustus t/m oktober een aantal expedities naar het onbewoonde Groningse Waddeneilandje Rottumeroog. Een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het Werelderfgoed Waddenzee en een ontmoeting te hebben met zeehonden en vele vogelsoorten.

De totale expeditie neemt ongeveer 13 uur in beslag. Vanuit Lauwersoog varen de deelnemers met de ms Noordster of de Boschwad naar Rottumeroog en terug. Terwijl het schip zich een weg zoekt door de meanderende vaargeul, kunnen de expeditieleden genieten van het weidse uitzicht over het wad. Onderweg komt de boot ook langs Rottumerplaat, waar regelmatig een grote groep zeehonden ligt.
RONDWANDELING
Vlakbij Rottumeroog gaan de deelnemers van boord, waarna ze door het lage water naar het eiland lopen. Een gids van Staatsbosbeheer neemt iedereen mee voor een rondwandeling. Hij vertelt over de geschiedenis van het eiland en de planten en dieren die hier voorkomen. Ook geeft hij een kijkje in de ontwikkelingen op het gebied van beheer en beleid.Deelname kost € 85.00

Duur: Ongeveer 13 uur

Praktisch: Duur expeditie: afhankelijk van windrichting en tij. Richtlijn: totale expeditie ongeveer 13 uur, waarbinnen het bezoek aan het eiland +- 4 uur en de vaartocht ca. 3 uur enkele reis (behalve bij extreem laag water, dan duurt de vaartocht langer).

Kijk de middag voor vertrek vanaf 14.00 uur op het Rottum-weblog voor eventuele annulering: bij onveilige weeromstandigheden of erg hoog/laag water gaat de excursie niet door. Dit beoordeelt de schipper.

Je boeking is bindend: kom je niet of niet op tijd, dan zijn de kosten voor eigen rekening

Bij minder dan 20 deelnemers behoudt Staatsbosbeheer zich het recht voor om de expeditie te annuleren. Je geld wordt teruggestort en je kunt zelf een nieuwe boeking plaatsen.

Prijs inclusief: 1x koffie of thee bij aankomst, lunchpakket voor onderweg (4 volkorenbroodjes met ham en kaas, mueslibol, appel en water) en een kom groentesoep op de vaartocht terug. Vegetarisch graag bij de boeking aangeven. Tegen contante betaling zijn aan boord extra koffie/thee, drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Let op: deze excursie is zwaarder en langer dan gemiddeld, en daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en minder validen

Honden niet toegestaan

Startpunt:

Visserijhaven, 9976 VN Lauwersoog

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/expeditierottum   Educatief