UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Galerie Wind presenteert 7 Zonden
Galerie Wind in Rotterdam schenkt speciale aandacht aan de fototentoonstlling 7 Zonden.

De fotografen Michaela van den Nouweland en Isabelle van den Heuvel presenteren van 13 januari

t/m 10 februari in galerieWind te Rotterdam de tentoonstelling 7 Zonden, zowel individueel als gezamenlijk werk


Het getal zeven is een magisch getal welke terugkomt in de verschillende culturen en religies die deze wereld rijk is. Zo schiep God de wereld in zeven dagen, telt de week zeven dagen. Zijn wij bekend met de zeven wereldwonderen en zo   Meer...
Dé Noordelijke Motorbeurs


Van vrijdag 19 t/m zondag 21 januari wordt in de TT-Hall in Assen Dé Noordelijke Motorbeurs gehouden. Circa 110 bedrijven en organisaties uit de motorwereld presenteren er hun producten en diensten.
Naast de vele nieuwe en gebruikte motoren kun je verder onder andere kleding, accessoires, vakanties, verzekeringen, (voortgezette) rijopleidingen, gehoorbescherming en gereedschappen vinden. Daarnaast zijn er diverse organisaties en (overheids)instanties aanwezig.

AanvangstijdenMeer...
Snert-winterwandeling eetcafé Les Deux Ponts


Op de zondagmiddag 21 januari organiseert eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk een heerlijke Snert-Winterwandeling.

Struinend door het schitterende winterlandschap en genietend van de oostenwind laat de gids de mooiste plekjes van de oude veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien.
Meer...
INTERNATIONAL ARMY SHOW IN MECC MAASTRICHT


In navolging van een zeer succesvolle buiteneditie van de International Army Show op Vliegveld Twenthe afgelopen september, komt er een wintereditie in MECC Maastricht op 20 en 21 januari 2018.

Bijzonder, want nog nooit eerder is een dergelijk evenement in Nederland binnen georganiseerd. Iedereen die affiniteit heeft met het leger en legerhistorie zal zich hier het hele weekend kunnen vermaken. Uniek tijdens het evenement is  Meer...
RAD VAN NATUUR OVER GRONINGER LANDSCHAP


Het Groninger Landschap organiseert op zondag 21 januari om 14.00 uur de jeugdactiviteit: Rad van natuur bij Bezoekerscentrum Reitdiep.

Wat weet jij van de natuur? En hoe bekend ben jij met de omgeving van het bezoekerscentrum? Geef een slinger aan het rad en de pijl wijst je een natuurlijke opdracht aan. Aan het einde van het spel weet je veel meer van de natuur!
Meer...
Theateravond rond Martin Luther King in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Acteur Frank Sheppard doet mee aan de theateravond over Martin Luther King.

Op maandag 15 januari, Martin Luther King Day in de Verenigde Staten, vindt in De Nieuwe Kerk Amsterdam de derde theatrale monoloog uit het drieluik over Gandhi, King en Mandela plaats. Onder regie van John Leerdam brengen acteurs Gershwin Bonevacia en Frank Sheppard een indrukwekkende theateravond over de belangrijke momenten uit het meeslepende leven en de turbulente tijd van Martin Luther King.Meer...
Lezing over historische Groninger boerenplaats


Het Groninger Landschap organiseert op zondag 21 januari om 14.00 uur een lezing over de geschiedenis van de monumentale boerderij aan de Wolddijk.

Het Bezoekerscentrum Reitdiep is gevestigd in de monumentale boerderij aan de Wolddijk pal ten noorden van de Stad Groningen. Dit bezoekerscentrum is de poort naar één van de oudste cultuurlandschappen in Europa, het Reitdi  Meer...
Drie-dimensionaal videokunstwerk bij EYE Filmmuseum in Amsterdam
EYE is het decor van een uniek kunstwerk dat daar wordt ontwikkeld.

Het EYE Filmmuseum is van 14 januari t/m 9 februari 2018 het spectaculaire decor van de eerste editie van de World Masters of Projection Mapping. De (inter)nationale top in projection mapping heeft zich ingeschreven voor deze competitie.

Vijf (inter)nationale kunstenaars gaan de uitdaging aan om een driedimensionaal videokunstwerk te creëren, dat vanuit meerdere perspectieven te zien is   Meer...
Hofhouse opent nieuwe pop-up zaken: Madame Gao en Boogie Street Food
Hofhouse is de nieuwste hotspot van Den Haag.

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn ook nog steeds SLA, Burgerz, Italiaan Da Portare VIA, Mexicaan MadMex, en de overheerlijke koffie en tostis van Toastable op hun vaste stek te   Meer...
Expositie Creating Other Futures in Melkweg Expo
Werk van digitaal kunstenaar Jacque Njeri uit Kenia.

Vanaf zondag 14 januari vindt in Melkweg Expo de expositie Creating Other Futures plaats. Vijf beeldend kunstenaars uit Palestina, Mexico, Singapore, Kenia en Nederland hebben speciaal voor deze expositie een nieuwe installatie gemaakt. De kunstenaars laten hun verbeelding de vrije loop en schetsen alternatieven voor de huidige realiteit en toekomst. Meer...
Goede Voornemens Week in de Nieuwe Kerk in Amsterdam


Traditioneel is januari de maand van de goede voornemens. Stoppen met slechte gewoontes, juist beginnen met iets goeds. We nemen het ons allemaal voor, en we doen dat vooral rond de jaarwisseling. De meeste goede voornemens sneuvelen al voor eind januari. Om dat nu eens te veranderen én om aandacht te vragen voor voornemens die de wereld kunnen verbeteren, organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam de eerste Goede Voornemens Week, van 14 tot en met 18 januari 2018. Met   Meer...
Vorst tussen twee werelden
In Museum Bronbeek wordt een lezing gehouden over het leven van Mangkoenegoro, een Javaanse vorstenzoon.

Op zondagmiddag 21 januari vertelt Madelon Djajadiningrat om 14.00 uur in Museum Bronbeek over het leven van Mangkoenegoro VII.

Na deze korte lezing Vorst tussen twee werelden geeft Djajadiningrat een rondleiding door de tentoonstelling Weg tot het Westen. Een koloniale ontmoeting, waarin het vorstendom Mangkoenagaran centraal staat. Madelon werkte mee aan de totstandkoming van deze expositie.
Meer...
De vijfde van Vuile Huichelaar terug in het theater
De dames van Vuile Huichelaar maken ook van deze vijfde show een feestje. Foto Geert Gratama
De dames van Vuile Huichelaar, Saskia van Zutphen en Paulette Willemse gaan vanaf 10 januari 2018 met hun vijfde show opnieuw het land in. Vuile Huichelaar, waarachter twee van de origineelste theatervrouwen van Nederland schuil gaan, past niet in een hokje. Maar is alles inéén. Cabaret, een vrolijk makend theaterconcert en een personalityshow.

Het is een ervaring, een show waar je bij geweest moet zijn. Lekker meez  Meer...
Bijzondere verzameling in Singer Laren: van Monet tot Van Gogh
Claude Monet, Bateaux de pêche, 1885, olieverf op doek, 50 x 62 cm.. Naast dit werk zijn nog drie andere werken van Monet in de tentoonstelling te zien.

Singer Laren toont van 16 januari t/m 6 mei 2018 een particuliere verzameling met werken van grote kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Degas, Pissarro, Van Gogh, Bernard, Gauguin, Sisley, Signac, Van Dongen, Matisse, Marquet, Dufy, Nolde en Picasso.

De schilderijen en werken op papier van de vermaarde, voornamelijk Fra  Meer...
Wereldberoemde kunstenaars bij Amsterdam Light Festival
Impressie 'Infinita' van Cecil Balmond.

Op 30 november start de zesde editie van Amsterdam Light Festival. Tot en met 21 januari 2018 verlichten 36 - speciaal voor het Amsterdamse festival gemaakte - kunstwerken de binnenstad, waaronder werken van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei en de Britse kunstenaar Cecil Balmond.

Bezoekers kunnen de werken varend, fietsend en wandelend beleven. D  Meer...
Paul Groot in de huid van Cole Porter in musical Youre the Top
Paul Groot speelt Cole Porter. Foto Nico Kroon.

Youre the Top, een wervelende musical over het verborgen leven van de legendarische songwriter Cole Porter, komt vanaf januari 2018 terug in de theaters. Het is een Nederlands product ,dat met Willem Nijholt als Cole Porter uitverkochte zalen had, prijzen heeft gewonnen en vele reprises heeft gehad.
Meer...
AMBACHT IN DRACHT in het Zuiderzeemuseum
Zuiderzeemuseum: Ambacht in dracht; Bas Kosters, kostuum op catwalk. Foto Peter Stigter

Van vrijdag 15 december tot en met zondag 6 mei 2018 is de tentoonstelling Ambacht in dracht te bezoeken in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De tentoonstelling presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen, genspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij.
Meer...
Jonge talenten van Hermitage voor Kinderen exposeren hun werk
Jonge talenten aan het werk in de Hermitage in Amsterdam.
Sinds 14 december is in de Hermitage Amsterdam een bijzondere expositie te zien. Bijna honderd jonge talenten van de Hermitage voor Kinderen zijn in de voetsporen getreden van de beroemde Hollandse schilders, van wie 63 werken deel uitmaken van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.

De talenten kozen een schilderij uit de tentoonstelling en gaven daar hu  Meer...
Wintercircus Arlette Hanson vol fraaie fratsen
Trapezenummer uit de voorstelling van Wintercircus Arlette Hanson. Barbara Bamberger

Wintercircus Arlette Hanson is van 8 december t/m 28 januari 2018 te zien in een groot aantal theaters in Nederland. Fraaie Fratsen! is de titel van de 39e productie. Vrolijk en verrassend. Eigentijds. Dit is hét Wintercircus voor gezinnen van nu. Wintercircus Arlette Hanson biedt van binnenkomst tot vertrek één grote circusbelevenis.
Meer...
Megapret speelparadijs voor hele gezin
Ook voor kleine kinderen is Magapret een ideaal speelparadijs

Familiepark Megapret in Lievelde is een familiepark met skelters, tractoren, speelapparaten, een enorm stuk grond en een waterparadijs. Het is geschikt voor elk weerstype. Hier beleef je buitenpret, binnenpret, waterpret en golfpret.

Het binnen en buiten speelpark is geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.
  Meer...
Airborne Museum toont spullen Duitse SS generaal Heinz Harmel
De Duitse SS-generaal Heinz Harmel

Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek heeft een verzameling persoonlijke en unieke objecten van SS generaal Heinz Harmel (1906-2000) in permanente bruikleen gekregen. Harmel maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel uit van de Waffen SS en vocht met zijn divisie tijdens de Slag om Arnhem. De persoonlijke objecten zijn vanaf 22 november te z  Meer...
Kunst brengt ode aan Zandvoort
Folklorevereniging de Wurf heeft een Zandvoortse kledingschouw samengesteld.

Het Zandvoorts Museum organiseert vanaf 24 november de laatste expositie van 2017 getiteld Kust en kunst van bron tot zee en is een ode aan Zandvoort.

De expositie omvat een mix van oude en nieuwe kunstwerken van Hans van Pelt, Marco Termes, Alina Blasquez en Anne Laout. Maar ook van Donna Corbani, Bregje van den Eijnde en de schildersclub van Pluspunt.

BOB GANSNERMeer...
KOM SPELEN EN GENIETEN IN WINTER TIVOLI

Kom van 4 november 2017 t/m 11 maart 2018 in Winter Tivoli in Berg en Dal elke vrijdag, zaterdag en zondag lekker spelen en genieten van de binnenspeeltuin, een schaatsbaan en diverse attracties. Elke maand is er een ander thema met superleuke activiteiten, zoals Sinterklaas & Kerst.

Tijdens Winter Tivoli kun jij je schaatskunsten laten zien op de kunstschaatsbaan op het terras. Voor de beginner zijn er schaatshulpjes voorhanden. Is schaatsen nog een beetje te eng? Je kunt ook lekker springen op het winterluchtku  Meer...
De dromen van Gandhi, Luther King en Mandela in Nieuwe Kerk in Amsterdam

Van 16 september t/m 4 februari 2018 huisvest De Nieuwe Kerk in Amsterdam de tentoonstelling We Have a Dream. Die gaat over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Meer...
Amsterdam Light Festival maakt van de stad een openlichtmuseum!
Impressie Myth door Ben Zamora.
Het centrum van Amsterdam verandert van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 weer in het grootste openlichtmuseum ter wereld. Tijdens de zesde editie van Amsterdam Light Festival verlichten kunstwerken en installaties van hedendaagse kunstenaars, designers en architecten de Amsterdamse grachten en het Marineterrein Amsterdam. Het gaat om maar liefst 35 werken. Zo stelt de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei grenzen ter discussie door een zeven kilometer lange lic  Meer...
Bijzondere tentoonstelling van Christian Boltanski in Oude Kerk
Christian Boltanski geldt als een der grootste kunstenaars ter wereld.

Van 24 november t/m 29 april 2018 vindt in de Oude Kerk in Amsterdam een radicale en omvangrijke tentoonstelling plaats van Christian Boltanski, getiteld NA. Boltanski geldt als een van de grootste kunstenaars ter wereld, met een oeuvre dat zich buigt over de vraag op welke manier wij herinneren en herdenken.
In een religieus monument als de Oude Kerk, met haar   Meer...
Panorama Amsterdam in Hermitage toont negen eeuwen Amsterdam
Panorama Amsterdam presenteert in acht minuten de geschiedenis van Amsterdam. Foto Ilja Huner

De Hermitage Amsterdam is verrijkt met een nieuwe permanente attractie: Panorama Amsterdam, City Time Lapse. Met animaties, historische beelden, films en afbeeldingen van schilderijen laat dit multimediale panorama de bezoeker in acht minuten de geschiedenis van Amsterdam beleven. Het zeventiende-eeuwse gebouw van de Hermitage, destijds een van de grootste gebouwen van de stad, heeft een hoofdrol en is uitkijkp  Meer...
Enge Buren gaat met Vreemde Vogels het theater in
Enge Buren gaat met Enge Vogels op pad. Foto Wim Lanser

Enge Buren, een muzikale cabaretgroep, trekt vanaf 29 maart het land door met hun nieuwe programma Vreemde Vogels. De drie heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.
Meer...
Hollandse Meesters uit Hermitage van Sint Petersburg terug in Amsterdam
Rembrandt van Rijn (1606-1669), Portret van een man met kraag, 1631. Copyright State Hermitage Museum, St. Petersburg

Voor het eerst in haar bestaan wijdt de Hermitage Amsterdam een tentoonstelling aan een van de opzienbarendste schatten van de Hermitage in St.-Petersburg: Hollandse Meesters. Voor de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren zijn drieënzestig werken van vijftig schilders geselecteerd, waaronder zes schilderijen van Rembrandt. Zo goed als alle grot  Meer...
Ontsnappen aan de winter? Roadtrip door Australië met Camptoo
De Great Ocean Road in het zuiden van Australië loopt van Melbourne naar Adelaide.

Dé manier om te ontsnappen aan de herst- en winter in ons kikkerlandje? Stap op het vliegtuig naar zomers Down Under voor een toffe roadtrip met Airbnb on Wheels Camptoo! Het camperplatform heeft onlangs haar aanbod uitgebreid naar het land waar de roadtrip lifestyle is uitgevonden: Australië! Niet alleen huur je via Camptoo op een betrouwbare manier direct bij de campereigenaar, ook ben je verzekerd van goede s  Meer...
Frank van Driel met eigentijdse stillevens in Eduard Planting Gallery
Stilleven van Frank van Driel.
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 2 december 2017 tot en met 3 februari 2018 een expositie van kunstfotograaf Frank van Driel. Met 'Celebrating Harvest' toont de fotograaf eigentijdse stillevens met een gestileerde werkelijkheid. Ook zijn nieuwste werk refereert aan de schilderkunst uit de 17e eeuw met een grote passie voor puurheid.

Frank van Driel (1966) werkt met name in zijn uit 1424 daterend atelier in  Meer...
Vieze liedjes op deftige speelklokken
Illustratie die hoort bij Vieze Liedjes in Museum Speelklok.

Van 12 oktober t/m 8 april 2018 leggen chique bellenspeelklokken in Museum Speelklok een stukje pikante geschiedenis bloot in de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken. Aanleiding voor de tentoonstelling is het promotieonderzoek van museumconservator Marieke Lefeber.

In de deftige huizen van de welgestelde burgers uit de 18de eeuw stonden vaak luxe uitgevoerde klokken met een bellenspeelwerk. Via deze klokken hoorden de rijke eigenaren op gezette tijden een deuntje. Maar in tegenstelling tot d  Meer...
Tentoonstelling Schoonheid misleidt in Museum Bredius in Den Haag
Perspectiefkasten toonden op een bijzondere manier hoe goed kunstenaars in perspectief konden schilderen.

Museum Bredius in Den Haag presenteert van 1 december 2017 tot en met 1 april 2018 de tentoonstelling Schoonheid misleidt. Het museum is in het bezit van de enige perspectiefkast in Nederland en zet deze kast centraal in een tentoonstelling over het misleiden van het publiek door kunstenaars, in het verleden en nu.
Meer...
Händel goes Tinder: interactieve reis door het liefdesleven van Dorinda
Sopraan Channa Malkin speelt Dorinda in Händel goes Tinder.

Februari 2018 gaat er een unieke opera in première: Händel goes Tinder. Het is een overdonderende ervaring, waarin opera, musical en clubavond elkaar ontmoeten. In deze voorstelling worden verschillende operas van George Händel gecombineerd tot een spannend en hilarisch verhaal, waarin elke smartphone-verslaafde millennial zich herkent. Meer...
Winterse taferelen van Anton Pieck
Anton Pieck tekende ook een paardentram op het Damrak in winters Amsterdam.

Het Anton Pieck Museum in Hattem toont van 11 november tot en met 31 maart 2018 een bijzondere tentoonstelling van winterse taferelen met voor een deel nog niet eerder geëxposeerde tekeningen.

Anton Pieck is vooral bekend geworden door de winterse taferelen die hij maakte voor de kerst- en nieuwjaarskaarten en de vele kalenderplaten. De taferelen met kunst- en hardrijders, sneeuwbal gooiende kinderen, sneeuwpoppen en koek- en zopiekraampjes, horen onlosmakelijk bij Nederland. Voor de vele kalend  Meer...
Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Kidsproof Museum 2018
Het Nationaal Museum Dorus Rijkers mag zich Kidsproef Museum 2018 noemen.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder is door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het Kidsproof museum 2018! Uit handen van kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, kreeg het museum deze award. In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers valt bijzonder   Meer...
30up Letz Party Disco & Classics
Lekker dansen op de muziek uit de tijd van TOP-POP en Veronicas Countdown.

Appelman Events organiseert op zaterdag 18 november een bruisend Letz Party 30up Disco & Classics Dansfeest in de Orangerie van Elswout, gelegen aan de Elswoutlaan 22 in Overveen (bij Haarlem).

Lets Party is hét feest der herkenning voor 30-ers, 40-ers en 50-ers. DJ Walter Ravensberg neemt je in de Bloemenzaal mee op de disco train van zowel de jaren 70, 80 als 90. Je hoort er de bekende disco hits van weleer, die je hoorde bij Veronicas Countdown, Avros TOP-POP en MTV als de beste danshits va  Meer...
BINK een nieuwe hotspot op hoog niveau in Den Haag
BINK is een nieuwe hotspot op hoog niveau!


Den Haag is verrijkt met een nieuw hotspot: rooftop bar/restaurant BINK. De gloednieuwe horecazaak, die gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag, biedt met 2 dakterrassen een panoramisch uitzicht over de Haagse skyline. BINK beschikt over een cocktailbareiland, een restaurant met ruim 500 zitplaatsen (inclusief buitenterras) en is daarnaast e  Meer...